Івано-Франківськ

В ресторанах не буде банкетів та черг в туалет, але дозволять зняти маски за столом

Міністерство охорони здоров’я визначило нові норми роботи ресторанів і кафе в умовах карантину після його ослаблення з 5 червня.

restoran

  • обов’язковий температурний скринінг всіх співробітників перед початком роботи. Якщо температура тіла перевищує 37,2, такий працівник до роботи не допускається;
  • на вході в заклад або поруч з місцем видачі замовлень повинно бути організовано місце для обробки рук антисептиком;
    біля місць скупчення людей повинна бути нанесена розмітка на підлозі, щоб відвідувачі в черзі дотримувалися відстані не менш ніж 1,5 метра;
  • відстань не менш ніж 1,5 метра між сусідніми столиками і розміщення не більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
  • меню розміщується на вході для безконтактного ознайомлення, або воно має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Дозволяється видача одноразових меню з їхньою подальшою утилізацією;
  • видача замовлень в багаторазовому посуді допускається тільки в тому випадку, якщо її потім можна помити при високій температурі в посудомийній машині;
  • прибори повинні бути в індивідуальних упаковках.

На період карантину в закладах харчування буде заборонено:

  • самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника ресторану;
    функціонування дитячих кімнат;
  • проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічний заходів за участю понад 10 осіб;
    приготування їжі на відкритих кухнях;
  • функціонування зон самообслуговування;
    очікування в черзі (в тому числі і в санвузли) в приміщеннях ресторану.

Адміністрація закладу має забезпечити:

  • постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;
  • вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і в кінці зміни;
  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з їх подальшою утилізацією.

Відвідувачі повинні дотримуватись таких правил:

  • обробляти руки антисептиком перед входом на територію закладу;
  • дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;
  • заходити і пересуватися територією установи в масці, що прикриває ніс і рот, водночас сидіти за столом можна без маски.
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено