Івано-Франківськ

Конференція ПФЛ: Перша Ліга – in, Друга – out

"Олімпійські" ляльководи професіонально вирішили питання Першої Ліги

post 3591

Сьогодні 11 червня в Києві на НСК “Олімпійський” відбулася позачергова Конференція Професіональної Футбольної Ліги України – організації, яка проводить змагання в Першій та Другій лігах.

На заході були присутні 30 Делегатів з 34-х. Це вся Перша ліга та 14 представників Другої. Також в числі гостей – керівники Української асоціації футболу: президент Андрій Павелко та віце-президенти Олег Протасов, Алан Плієв, Вадим Костюченко, а також президент ПФЛ Сергій Макаров та голова профспілки футболістів-професіоналів Ігор Гатаулін.

Конференція, як вищий орган ПФЛ, була скликана оскільки два засідання Ради ліг щодо продовження змагань в Першій Лізі прийняли протилежні рішення. Цього разу теж не обійшлося без трешу, угару і содомії. Після відкриття заходу лише порядок денний формували близько півтори години. Кожен учасник намагався вербально кинути фекаліями в опонентів, а всі разом поливали з бранзбойта асенізаторської машини керівництво ПФЛ.

Від одіозного представника  “Руху” Ігора Дедишина взагалі поступила пропозиція включити питання щодо легітимності рішень Президента ПФЛ та довіри до нього. Очевидно винниківсько-львівський клуб ніяк не може пробачити ПФЛ, що остання ще з минулого року безуспішно свариться з ним щодо офіційних м’ячів чемпіонату.

Після того, як Андрій Павелко трохи втихомирив емоції, що цього дня вирували на трибунах “Олімпійського” та був в решті-решт прийнятий порядок денний пройшло обговорення та голосування по питанню продовження змагань в Другій лізі. “За” – 6, “Проти” – 11. Рішення прийняте. Чемпіонат Другої ліги не продовжується. Таким чином ФК “Калуш” відпочиватиме без офіційних матчів аж до осені.

Дискусія по першій лізі було гострішою. Кожен табір намагався перетягнути ковдру на себе. Весь цей спектакль був чимось схожий на сюжет геніальної книги “Подорожі Гуллівера” Джонатана Свіфта в якій головного герою доводилося розрулювати війну між тупо та гострокінечниками, що ніяк не могли вирішити з якого боку правильніше розбивати яйце.

Головним героєм п’єси, судячи з усього, виступив той таки Андрій Павелко, якому вдалося умиротворити обидва табори і при цьому не дати їм розбити сам предмет розбрату в особі адміністрації ПФЛ. Почали голосувати по питанню продовження змагань в 1 Лізі сезону 2019/20. Проголосували клуби наступним чином. “За” – 11, “Проти” – 4, “Утримався” – 1.

“За” проголосували: “Металіст 1925”, “Рух”, “Інгулець”, “Агробізнес”, “Оболонь Бровар”, “Кремінь”, “Гірник-Спорт”, “Минай”, “Прикарпаття”, “Металург” та “Черкащина”.

“Проти” – “Чорноморець”, “Миколаїв”, “Авангард” та “Балкани”, “Утрималася” – “Волинь”.

Як бачимо Івано-Франківський клуб змінив свою позицію та вирішив все-таки дограти цей сезон. Рішення непослідовне, але багато в чому виправдане. Хоча правильно воно чи ні – покаже час…

Про обмін між лігами теж йшла дискусія, клуби висловлювалися. Думок було багато: і з вильотом, і без нього, і з плей-офф, і без. Меседж декого полягав у тому, що клуби Першої ліги будуть грати повноцінний Чемпіонат, а Другої – лише грати товариські матчі та готуватися до плей-офф. Андрій Павелко вставив свої 5 копійок і висловився за плей-офф між 15-16 командами Першої ліги та 3-ми – Другої. За його словами, це буде досить “м’яке рішення”.

Проголосували за цей варіант. Як то кажуть – без варіантів (с)

Далі. Обмін між Першою та УПЛ – згідно з Регламентом. З Другої ліги ніхто не вилітає. Результати загального голосування. “За” – 21, “Проти” – 4, “Утрималися” – 3. Матчі будуть проходити переважно на п’ятий день. Плей-офф зміщується на кінець серпня. Початок Першої ліги – 23-го червня. “За” – 17, “Проти” – 0, “Утрималися” – 2.

Президент УАФ обіцяв завтра ж скликати терміновий кишеньково-факсовий Виконком, який повинен все це затвердити, поки дехто не передумав. На тому і розійшлися. Так що вже в цьому місяці на 16 стадіонів України повернеться Перша Ліга, щоправда поки достеменно не відомо з глядачами чи без, адже коронавірус явно не фанат футболу і не відступає, а навпаки щодня набирає оберти…

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено