“Відкрию деякий секрет, на приготування хамону потрібно три місяці і тільки натуральні інгредієнти. Пару сотень років тому хімії не було. І мої вівці харчуються тільки травою, отже мій хамон відповідає старовинному австрійському рецепту. Зараз я розпочинаю роботу з молоком та сиром, а до цього займався тільки м’ясом”, – розповідає фермер.
Рецептом із паном Василем поділився австрійський фермер під час навчання в Австрії. Це фамільний рецепт, якому сотні років.
“Формула мого успіху дуже проста – п’ять років просидів у гною з вівцями, тому що треба було ці вівці перепустити через руки. Потрібно досліджувати кожну тварину і допомогти тим вівцям, які зможуть жити в наших умовах та вибракувати тих, хто не зможе жити в карпатських умовах”, – каже Василь.
Він також зазначає, що закріпив породні якості тварин за показниками на одну вівцематку: скільки вона дає вовни, молока та м’яса. Та закріпив з найкращих європейських порід. В цьому плані він має унікальний досвід і досягнення. Це прорив у вівчарстві! Люди, які дотичні до вівчарства, визнають це.
“Наразі в мене є експериментальна отара”, – наголошує при цьому Василь Стефурак.
Додамо, хамон – це іспанський національний делікатес, сиров’ялене свиняче стегно.
Приєднуйтесь до нас у Telegram
Читайте також у ПІК: