Так відзначили 5-річчя однієї з кав’ярень-кондитерських міста. Бачила солодкий рекорд і журналістка ПІКу.
«Тістечка для рекордного крокембуша восьмеро кондитерів випікали протягом доби, – розповідає Христина Іванишин, шефиня-кондитерка кав’ярні, – на кожне тістечко ми витратили 25 грам заварного тіста та 30 грам крему».
За словами Станіслава Іванишина, співзасновника закладу, вежі із заварних тістечок у кав’ярні завжди робили на Новий рік.
«Це така французька традиція, – мовить чоловік.— І солодка вежа часто заміняє у Франції ялинку. Крокембуш складається із тістечок-профітролів, які виготовляють із заварного тіста з різними начинками. І наша кав’ярня спеціалізується на таких смаколиках».
Вперше крокембуш зробили у кав’ярні два роки тому, його висота була 50 сантиметрів наступного року вежа була заввишки 70 сантиметрів. А для цьогорічної рекордної вежі з тістечок потрібно було робити спеціальний конус із пінопласту. Його допомогли виготовити місцеві скульптори. Конус обвили продезінфікованою фольгою. Тисячу профітролів закріпили на конусі за допомогою розтопленої карамелі. Прикрасили вежу карамельними нитками та квітами. Після фіксації рекорду, тисячу тістечок безкоштовно роздали гостям.
Фото Злати Леміш
До речі, наступного року, на черговий день народження закладу, кондитери планують зробити 6-метровий десерт.
Злата ЛЕМІШ
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг