Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.
У школах будуть передбачені такі заходи безпеки:
- Перший день у школі буде без традиційного свята першого дзвоника, адже відтепер діє обмеження на проведення масових заходів.
- Вхід учнів до школи буде здійснюватися за розробленими маршрутами із задіянням усіх існуючих входів/виходів. Допуск до закладу батьків заборонено.
- На кожному вході мають бути обладнані місця для обробки рук антисептичними засобами, користуватись якими діти мають під наглядом персоналу школи.
- Перед початком роботи буде проводитись температурний скринінг всім працівникам, а учнів мають опитувати щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.
- Усіх працівників закладу необхідно забезпечити 5-денним запасом засобів індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Також передбачено проведення інструктажу для працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту.
- Учнів захисними масками мають забезпечити батьки. Захисні маски дітьми можуть не використовуватись під час проведення занять у навчальних аудиторіях, а от під час пересування приміщеннями використання масок є обов’язковим.
- Збір використаних засобів індивідуального захисту має відбуватись в окремі відповідно промарковані контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами.
- Для полегшення організації двостороннього руху коридорами на підлогах має бути нанесена розмітка.
- В школах необхідно мінімізувати пересування учнів між навчальними кабінетами шляхом проведення занять впродовж дня в одній і тій самій аудиторії. Після кожного заняття необхідне провітрювання приміщення протягом 10 хвилин. Деякі уроки будуть проводитись на відкритому повітрі.
- Санітарні кімнати повинні бути забезпечені рідким милом, антисептичними засобами та паперовими рушниками (або електросушарками для рук).
- Після проведення занять у кінці зміни/робочого дня забезпечити проведення вологого прибирання із дезінфекцією усіх поверхонь.
- Медичні пункти мають бути забезпечені необхідним обладнанням та медикаментами.
- Необхідно виділити окреме приміщення для тимчасової ізоляції учнів з ознаками гострої респіраторної хвороби.
- Мультипрофільне харчування на період карантину забороняється (шведський стіл).
- Відстань між столами має становити не менше 1,5 м, а розміщення за столом – не більше 4 осіб.
- Чергування учнів в обідній залі не дозволяється, а от черговий вчитель має здійснювати заходи для попередження скупчення дітей перед входом до обідньої зали та в ній.
- Буфетна продукція має обов’язково мати індивідуальне пакування.
- В місцях потенційного скупчення (біля лінії роздачі, буфету) має бути нанесене маркування для дотримання дистанції під час перебування у черзі.
- Миття столового посуду, розносів необхідно здійснювати з обов’язковою дезінфекцією.
- Столові прибори, розноси не можуть бути у вільному доступі для відвідувачів їдальні.
- Працівники їдальні, які видають страви або здійснюють розрахунок, повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг