Івано-Франківськ

В Україні нові вимоги до вмісту нітратів, свинцю, ртуті, металів у харчових продуктах

В країні змінили вимоги до максимальних рівнів окремих речовин, що забруднюють, у харчових продуктах.

Відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я України  «Про внесення змін до Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», зареєстрували в Міністерстві юстиції України.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області, пише ПІК.

Але зміни наберуть чинності з 04.02.2021 р.

Документ встановлює нові вимоги до вмісту нітратів, свинцю, ртуті, мікотоксинів, металів тощо у продуктах харчування (для розуміння – залежно від дози забруднювачів, що містяться в продукції, вони по різному можуть впливати на здоров’я людини, часом навіть викликати хронічні хвороби, отруєння тощо).

Нові правила адаптовано до вимог ЄС. Тож дуже скоро норми, які довели свою безпечність, ефективність та діють у Європі вже понад 14 років, почнуть діяти і в Україні.

Правила дозволять усунути торговельні бар’єри, оскільки буде гармонізовано значення показників із країнами ЄС, зокрема, врегульовано норми до кількості нітратів в деяких видах листкових салатів. кількості мікротоксинів в горіхах, тощо, що дозволить їх імпорт із країн ЄС.

Це також сприятиме дотриманню міжнародних зобов’язань України в рамках реалізації Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Ознайомитися із вищезазначеним документом можна на офіційному сайті Верховної Ради України.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено