Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України, пише ПІК.
“У ході епідрозслідування встановлено, що спільними продуктами харчування для всіх потерпілих були салат “Дружба” (сирок плавлений, морква, грінки, часник, майонез), бульйон курячий з локшиною, гречка, ковбаски в соусі, хліб, чай”, – йдеться у повідомленні.
Фахівці Держпродспоживслужби проводять позапланові перевірки постачальників та виробників харчових продуктів, які були використані для приготування страв на підприємстві, працівники якого постраждали внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції.
Протиепідемічні, профілактичні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.
До слова, станом на 28 вересня від отруєння на заводі “Леоні” в Коломиї постраждали 194 людини, стаціонарного лікування потребували 56 людей, усі дорослі. Перші випадки спалаху гострої кишкової інфекції на підприємстві зафіксували 22 вересня.
Читайте також у ПІК: