На ложках виявлено ароматичні аміни. Про повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.
“До Держпродспоживслужби області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів (0,37мг/кг-ppn) з порціонних ложок, що експортувалися з Фінляндії (виробник: Fiskars Finland Oy Ab,.Helsinki)”, – йдеться у повідомленні.
Просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області про виявлення даного товару в обігу (місто Івано-Франківськ, вулиця Берегова, 24 тел. (0342) 51-13-89).
До слова, ароматичні аміни – це похідні ароматичних вуглеводнів, у яких атом (атоми) гідрогену заміщені на аміногрупу. Анілін, феніланілін (C6H5NH2) – найпростіший представник ароматичних амінів. Безбарвна оліїста токсична речовина з характерним запахом, погано розчинна у воді і добре – в органічних розчинниках. На повітрі швидко окислюється, набуваючи червоно-бурого кольору.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг