Авторитетний лікар зі Львова Тарас Жиравецький стверджує, що постійна висока температура, яка не знижується до 5-6 днів – це один з найбільш небезпечних симптомів, повідомляє УНІАН, пише ПІК.
Хворим з коронавірусом, що мають температуру понад 37 градусів, варто її збивати. Постійне підвищення температури може ускладнити перебіг хвороби.
Головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький у програмі ТСН сказав:
“Ізраїльський медик Борис Бриль заявив, що температуру 37 потрібно збивати. Я таку ж заяву робив ще півроку тому, може більше, тому що я побачив тенденцію, що ті пацієнти, які не знижують температуру 5-6 днів, вони просто плавно переїжджають з дому в стаціонар. Мало того, нічого хорошого в температурі пацієнта немає”, – вважає доктор Жиравецький.
Він каже, що треба розуміти, як працює наша імунна система. По-перше, вона викидає швидкі білки інтерферони, які виробляються нашої печінкою. Реакція нашого організму така – випустити великі ракети і спробувати перекрити всі фронти . Але вона досить руйнівна для нашого організму.
“Якщо ми температуру зупинимо і зменшимо – нічого не станеться, просто на 7-й день почнуть вироблятися антитіла, і ці антитіла почнуть блокувати вірус. Наш організм вважається більш потужною машиною, ніж будь-який препарат для знищення вірусу. Тобто, на 14 день вірус є знищеним за рахунок антитіл без температури “, – пояснив медик.
Спеціаліст порадив збивати температуру вище 37,2 градуса і враховувати вік хворого. Якщо пацієнту вже за 35 років і він має супутні захворювання, якщо температура тримається 6-7 днів – збивати її слід обов’язково.
Читайте також:
На Прикарпатті на сьогодні значно менше нових випадків COVID-19, ніж вчора
Не ставте лікарів перед вибором – працювати за безцінь чи їхати до Польщі – міністр МОЗ України
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг