Очільник Управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський розповів про проблеми, з якими навчальні заклади краю розпочинатимуть новий навчальний рік, пише ПІК.
За його словами, спеціалісти брали участь у комісійних обстеженнях навчальних закладів. За їх результатами: у 18-ти закладах відсутні внутрішній санітарні вузли, а ще 16 – не відповідають санітарно-епідеміологічним вимогам за станом матеріально-технічної бази.
Окрім того, недостатньо забезпечені харчоблоки технологічним обладнанням (23 – дитячі дошкільні заклади, 102 – заклали середньої освіти) та холодильним обладнанням (відповідно, 2 та 29).
Одним з важливих факторів готовності закладу до освіти є забезпечення дітей доброякісною питною водою і погодження меню, з метою забезпечення збалансованого калорійного харчування відповідно до освітніх вимог.
“Звертаю увагу на те, що шкільне харчування можливе тільки у разі відповідно погодженого меню“, – наголосив Роман Гурський.
Станом на 30 серпня до держпродспоживслужби надійшли на погодження меню усього 119 навчальних закладів (33 – школи, 86 – дитячі садки). Із них – погоджено тільки 89.
“Я бачу, що в нас є певні навчальні заклади, які мають проблеми. Прошу окремо по кожній школі, Віктор Євстахович (Кімакович, – очільник департаменту освіти на науки ОДА), з керівником навчального закладу, з керівником ОТГ обговорити ці питання, реагувати і вирішувати. Діти не повинні страждати“, – дала доручення очільниця Івано-Франківської ОДА.
Читайте також:
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг