Стало відомо, які продукти та страви небажано заморожувати. Про це пише ПІК з посиланням на agronews.ua.
Тож не можна заморожувати:
- Молочні продукти
Вони просто втратять свою структуру, після заморозки точно розшаруються й втратять всі корисні властивості, а також в них будуть грудки. Це стосується також й йогуртів, майонезів та сметани.
- Фрукти та овочі
Для заморозки не підходять такі овочі та фрукти як: огірки, бакалажани, помідори, кабачки, капуста, груші. Вся справа в тому, що в них багато води, а в умовах низьких температур рідина всередині тільки кристалізується, в результаті ви отримаєте просто пюре.
- Сир
Після заморозки він стане дуже пухким, буде буквально розпадатися на дрібні частини, до того ж смак його буде просто жахливим.
- “Легкі” спиртні напої
Шампанське, вино, пиво – гірші варіанти для заморозок, так як в них води більше, ніж спирту. Пляшки при заморожуванні можуть лопнути.
- Готова їжа
Не можна заморожувати такі готові страви як: паста, гречка, рис.
Справа в тому, що рис, наприклад, не можна їсти навіть на наступний день, не кажучи вже про заморожування, гречка під впливом низьких температур втратить всі свої корисні властивості, а паста спочатку перетворитися в один шматок, а при розморожуванні стане кришився й ламатися на дрібні шматочки.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtubeта Telegram
Читайте нас у тг