У Карпатах посадовці з Верховини взяли участь у презентації міжрегіонального культурно-туристичного маршруту “Гуцульські сирні плаї”. Про це повідомляє Верховинська районна рада, пише ПІК.
“Гуцульські сирні плаї” – проєкт, який поєднує туризм, культуру та гастрономію. Це мережа маршрутів гipcькими cтежкaми, що ведуть в гості дo гyцyлiв i знaйoмлять зi cтoлiтнiми тpaдицiями cиpoвapiння, вiвчapcтвa i cкoтapcтвa у Кapпaтax”, – йдеться у повідомленні.
Сири Гуцульська овеча бриндзя та Гуцульська коров’яча бриндза першими в Україні отримали статус географічних зазначень – і це підтвердження унікальності, якості та культурної цінності продуктів гуцулів-горян.
Технологія виробництва цих сирів збереглася щонайменше з XV ст. і майже не змінилася з того часу.
“Цей унікальний досвід варто поширювати і знайомити з ним туристів з України і світу”, – додають організатори проєкту.
Читайте також у ПІК:
У Франківську відбулася гастромандрівка, присвячена Івану Франку (ФОТО)
Пан Онутчак з Коломийщини став найкращим в Україні імітатором реву оленів (ФОТО, ВІДЕО)
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг