Івано-Франківськ

“Прескурсор”: франківський художник презентував виставку портретів політиків та олігархів (ФОТО)

Місцевий художник Роман Бончук працював над цією виставкою майже два роки.

d529cecd02ae48b2 scaled

У Центрі сучасного мистецтва Івано-Франківська 2 лютого художник Роман Бончук презентував виставку живопису “Прескурсор”. В експозиції — 20 портретів сучасних політиків та олігархів України, пише ПІК із посиланням на Суспільне.

На виставці митець представив портрети Володимира Зеленського, Петра Порошенка, Дмитра Разумкова, Ігоря Коломойського. Є серед них і боксер Олександр Усик. Художник розповідає, що у картинах не нав’язує свої політичні погляди, а, навпаки, дає можливість глядачеві інтерпретувати по-своєму кожну з робіт.

Такого плану серії — складні психологічно для автора та глядача. Вони перезавантажують. Але з іншого боку є великий плюс, тому що глядач дивиться на знайомі обличчя, контекст знайомих облич, які він бачить по телевізору чи слухає на радіо, і переосмислює сьогоднішню політичну ситуацію“, — каже Роман Бончук.

Художник працював над цією виставкою майже два роки. Деякі з робіт можна знайти у соціальних мережах. Однак наживо картини, каже Роман Бончук, краще передають задуманий зміст.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено