Івано-Франківськ

У Болехові проблема з сміттєвим полігоном: влада шукає шляхи вирішення (ФОТО)

Підприємство "Шкіряник", яке утримувало полігон в урочищі "Криве" припиняє свою діяльність на території Болехівської громади.

У Болехові виникла проблема з сміттєвим полігоном: влада шукає шляхи її вирішення (ФОТО)

У Болехові з цього приводу відбулася нарада за участю міського голови та місцевих депутатів. Про це повідомляють на сайті міської ради, пише ПІК.

“Для обслуговування полігону твердих побутових відходів необхідно буде придбати чи орендувати техніку для експлуатації полігону, придбати та встановити вагу для обліку кількості відходів, збільшити кількість працівників. Це все потребуватиме чималих затрат коштів, в тому числі і з місцевого бюджету. З розрахунку витрат це становитиме близько 200 тис. грн. у місяць. Тому сьогодні назріла потреба вирішити питання”, – зазначив мер міста Іван Яцинин.
Зокрема, у міській раді розглядають три шляхи вирішення цієї проблеми:
  • утримання полігону Болехівським комбінатом комунальних підприємств.. У цьому випадку доведеться переглянути тариф та підвищити вартість плати за вивезення сміття для мешканців громади;
  • передача полігону на утримання третім особам, що не виключає складування на ньому твердих побутових відходів з інших громад. У цьому випадку тариф для населення залишиться незмінним;
  • закриття полігону та вивезення відходів із Болехівської громади на інші полігони, що своєю чергою також приведе до зростання ціни, оскільки окремі полігони приймають відходи з розрахунку 700-1000 грн. за 1 тонну ТПВ.

Ознайомилися із проблемою Болехівської громади щодо експлуатації полігону ТПВ представники фірм, які надають схожі послуги у сусідніх громадах та надали свої пропозиції щодо її вирішення.

У Болехові виникла проблема з сміттєвим полігоном: влада шукає шляхи її вирішення (ФОТО)

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено