Більшість пунктів харчування організовано на базі закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти та готельно-ресторанних комплексів, повідомляє ПІК із посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби області.
Івано-Франківською регіональною державною лабораторією та міжрайонними лабораторіями Держпродспоживслужби забезпечено лабораторний контроль якості питної води в пунктах харчування, а також змивів з об’єктів навколишнього середовища харчоблоків, де організовано приготування їжі.
Станом на 13.04.2022 року для лабораторних досліджень відібрано 116 проб питної води за мікробіологічними показниками та 100 проб питної води за санітарно-хімічними показниками.
“Відхилення від гігієнічних нормативів виявлено у 10 пробах за мікробіологічними показниками та у 1 пробі за санітарно-хімічними показниками”, – йдеться у результатах.
Керівники пунктів харчування отримали рекомендації щодо проведення відповідних заходів для приведення питної води у відповідність до гігієнічних вимог.
В ході моніторингу керівникам пунктів харчування вручаються листівки, пам’ятки та методичні рекомендації, а також проводяться бесіди. Важливо, що від початку введення воєнного стану епідемічних ускладнень на пунктах харчування області не зареєстровано.
Читайте також:
Читайте нас у тг