Івано-Франківськ

Болехів у жалобі: громада провела в останню дорогу загиблого воїна (ФОТО)

Рідні, друзі та місцеві жителі оплакують смерть воїна Богдана Янишина, який  8 липня на Миколаївщині під час виконання бойового завдання

1 3 scaled

31-річний Богдан Янишин, незважаючи на юний вік, був прикладом для інших побратимів, його бойовий дух вражав стійкістю і мужністю. Він з легкістю брався за будь-яке доручене йому завдання, адже мав бойовий досвід, який здобув під час служби у зоні АТО, пише ПІК із посиланням на Болехівську міську раду.

За участь у АТО був нагороджений медаллю «Учасник АТО». Від Івано-Франківської облдержадміністрації отримав медаль «За бойову звитягу». А медаль «За службу державі» бійцю вручили за те, що на блокпосту затримав велику вантажівку, яка везла допомогу сепаратистам.

2 7 scaled

Богдан був турботливим сином, люблячим чоловіком, вірним другом, щирим українцем. Він хотів, щоб ніхто ніколи з українців не жив в окопах, мріяв домогтися справедливого суду для тих, хто винен у смерті, каліцтвах та інших злочинах проти нашого народу. Хлопець планував довго жити, мріяв про дзвінкий сміх і тупіт маленьких ніжок своїх діточок, але всі його задуми перекреслили рашисти.

5 scaled

«Чоловік закарбувався у пам’ять своєю добротою, гарячим серцем, відкритістю, світлими помислами, впевненістю. Коли поруч з тобою такі люди, то розумієш, що ми під надійним захистом. Перемога буде за нами!» – розповідають про загиблого його побратими.

3 2 scaled

Сьогодні, 13 липня, біля батьківської хати бійця відбулася панахида. Отець-декан Дмитро Павлик у своїй промові зазначив, що знав Богдана ще хлоп’ям, спілкувався й перед відправленням його на війну:

4 scaled

«Я благословляв Богдана в далеку дорогу. Тоді ми з ним домовилися, що обов’язково зустрінемося після перемоги. Але агресор, який прийшов на нашу землю, забрав життя цієї світлої людини: чоловіка – у дружини, сина – у батька, брата, друга, побратима для воїнів, захисника нашої держави… Він знав, що йде за свою сім’ю, за свою родину, за свою країну. Він не боявся смерті і виконував з честю свій обов’язок до останнього…Серце кров’ю обливається від того, що щодня гинуть українці. Але я впевнений, що ці втрати недаремні. Перемога буде за нами, бо за нами правда, з нами Господь і над нами покров Пресвятої Богородиці», – наголосив священник.

7 scaled

Від імені загиблого Богдана відбулось його прощання з родиною, близькими і знайомими, сусідами, бойовими побратимами і всіма, кого він знав.

6 scaled

Під тужливу мелодію військового оркестру колона рушила до церкви Успіння Святої Анни, де священники з Болехівського деканату УГКЦ та ПЦУ провели чин відспівування.

12 1 scaled

Під звуки автоматних черг та під «Ще не вмерла України» рідні попрощалися з Богданом.

8 scaled

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено