Івано-Франківськ

Для чого в найближчі півроку на Прикарпаття з’їжджатимуться  підприємці з дев’яти українських регіонів?  

На Прикарпатті стартував проєкт, який сприятиме розвитку бізнес-середовища України. Як саме – читайте далі.

photo 2022 07 21 14 14 42 scaled

Ситуація в Україні продовжує бути нестабільною. Економічний фронт потребує гнучкості, а економіка стійкості. Та як досягти цього результату?! 

Сьогодні в стінах Івано-Франківської торгово-промислової палати відбувся круглий стіл, на якому заявили про початок національного проєкту «Розвиток бізнес-середовища України».

Участь у заході взяли заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко, директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк та президенти торгово-промислових палат дев’яти українських областей.

Усі поділилися своїм баченням щодо розвитку бізнесу України, релокації підприємств з інших регіонів та підтримали нові починання в нашій області.

В рамках проєкту передбачаються тематичні навчальні бізнес-тури Івано-Франківською областю, що дасть можливість підприємцям із дев’яти українських областей, таких як Чернігівська, Харківська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Полтавська, Житомирська та Одеська, –  отримати нові знання та налагодити особисті зв’язки.

Ці заходи мають стати трампліном для майбутньої співпраці, створення спільного продукту, нових комерційних підприємств, нових ринків та великих міжрегіональних ініціатив задля економічного добробуту України в непростий час. Це дозволить малим і середнім підприємствам розвивати партнерство та тиражувати ефективні практики ведення бізнесу.

Проєкт реалізовуватиме команда ТПП за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  

«Війна руйнує в той чи інший спосіб український бізнес. Половина підприємців цілком  згорнули свою діяльність, а в іншої половини є труднощі, бо  руйнуються канали збуту, йде на спад кількість замовлень.  В сучасних  умовах бізнесу потрібно знайти свій шлях і спробувати продовжувати будувати свою роботу. Забезпечуючи роботу економіку, ми будуємо діяльність держави. З релокацією бізнесу ми, на Прикарпатті, працюємо не перший місяць, і вже маємо успішні приклади. В західних областях економіка України може нормально працювати. Цей проєкт – це правильна ініціатива. Переконаний, що почуємо цікаві практики і рішення», – сказав заступник голови Івано-Франківської ОДА Богдан Футерко.

Директор Івано-Франківської обласної служби зайнятості Василь Цимбалюк додав:

«Кабінет Міністрів України прийняв ряд постанов, що допомагає підприємцям і сприяє роботі бізнесу. І для служби зайнятості ця ділянка роботи зараз є надзвичайно важливою. Ми допомагаємо роботодавцям. Ми можемо давати відшкодування нашим підприємцям. І на сьогодні в нашій області вже 192 роботодавці скористалися допомогою від держави. Будь-яке партнерство зараз дуже важливе».

Сільськогосподарська, харчопереробна та деревообробна  галузі, туризм,  локальні ремесла та крафтові виробництва, великий бізнес, легка промисловість, інформаційні технології,  – це ті напрямки, які будуть єднати підприємців з різних куточків країни.

 «Проєкт має дати поштовх для стабілізацією нашої економіки. В минулому з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) наша обалсть уже реалізувала уже низку результативних проєктів. Хочу подякувати бізнесу, який з перших днів допомагає тим, хто постраждав від війни, тимчасово переміщеним особам, хто продовжує працювати заради економіки країни. Івано-Франківщина – одна з тих областей, куди частково перебазовується бізнес з прифронтових територій, має потенціал для реалізації інвестиційних проєктів. Якщо брати до уваги самі бізнес-тури ми спробували охопити весь основний спектр економіки Прикарпаття. Тому проєкт розрахований аж на пів року. Сподіваюся, що ми проводитимемо кінцевий бізнес-форум, святкуючи перемогу», прокоментувала бізнес-експертка Марія Савка.

А вже у серпні відбудеться перший виїзд на локації успішних підприємств Івано-Франківщини, що працюють в сільськогосподарській галузі.

IMG 6310 scaled IMG 6316 scaled IMG 6315 scaled IMG 6318 scaled IMG 6320 scaled IMG 6322 scaled IMG 6324 scaled IMG 6323 scaled IMG 6326 scaled IMG 6332 scaled IMG 6330 scaled IMG 6333 scaled IMG 6347 scaled IMG 6346 scaled IMG 6345 scaled IMG 6341 scaled IMG 6335 scaled photo 2022 07 21 14 12 22 scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено