Івано-Франківськ

191 доба війни: ситуація в “гарячих точка” від Генштабу ЗСУ (МАПА)

Ворог продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області та утриманні окупованих районів півдня та сходу України.

302404599 399045342408550 811716880375787821 n scaled

Розпочалася сто дев’яносто перша доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Ситуація по напрямах станом на ранок 2 вересня 2022:

  • На Харківському напрямку окупанти здійснювали обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії, а також авіаційні удари;
  • На Слов’янському напрямку вогор здійснював вогневе ураження військової та цивільної інфраструктури з використанням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню;

FbhzBl5XkAATyin scaled

  • На Донецькому напрямку ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.
  • На Краматорському та Новопавлівському напрямках рашисти намагалися покращити тактичне положення, здійснює вогневе ураження наших військ. Намагається сковувати дії підрозділів Сил оборони та не допустити їх перекидання на інші напрямки;
  • На Бахмутському напрямку ворог обстрілював з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Суха Балка, Юр’ївка, Бахмутське, Майорськ, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка. Завдав авіаційні удари в районах населених пунктів Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Яковлівка.

Підрозділами Сил оборони було відбито наступ противника у напрямках населених пунктів Бахмутське та Бахмут, а також Весела Долина та Майорськ”, – йдеться у зведенні Генштабу.

  • На Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли з наявних видів озброєння у районах населених пунктів Красногорівка, Авдіївка, Веселе, Опитне, Водяне, Тоненьке, Первомайське, Карлівка.

Fble1H0WIAE8vj6

“Наші війська успішно відбили наступ підрозділів противника в районах населених пунктів Опитне, Первомайське і Невельське. Також були відбиті штурмові дії ворога, які він намагався провести в напрямках населених пунктів Авдіївка та Красногорівка“, – наголосили у ЗСУ.

  • На Новопавлівському напрямку підрозділи противника здійснювали обстріли з мінометів, танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню;

FbhyzMgWIAA0Hzq scaled

У Чорноморській та Азовській морських зонах основні зусилля противника зосереджені на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. В готовності до застосування високоточної зброї перебувають носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Сили оборони продовжують нанесення ударів по обʼєктах противника. Так, в населеному пункті Новоосинівка Харківської області в результаті ефективно нанесеного Силами оборони вогневого ураження в ніч з 31 серпня на 01вересня знищено склад пально-мастильних матеріалів противника. Кількість знищеної техніки та особового складу уточняється“,  – додали у Генштабі.

Додамо, що ЗСУ ліквідували п’ять складів з боєприпасами окупантів на південному фронті.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено