«Щоб мати сили та натхнення до навчання дошкільнята та школярики харчуються за чотиритижневим сезонним меню. Різноманіття страв суттєво збільшилось, адже раніше меню було двотижневим», – розповіла під час наради директорка Департаменту освіти та науки Вікторії Дротянко.
Загалом харчування дітей відбувається наступним чином:
- Заклади дошкільної освіти
Батьки оплачують харчування діток на 75%, частка доплати з бюджету – 25% від загальної вартості харчування.
Станом на вересень у садочках харчуються 9737 дітей, з них, 9517 – у закладах загального типу та 220 дітей в закладах компенсуючого типу (санаторних та спеціалізованих).
- Заклади загальної середньої освіти
Є два способи організації харчування школярів:
- Спеціалізовані працівники самостійно готують та реалізовують страви у 3 закладах освіти
- Послугами кейтерингу користуються 53 заклади освіти
7176 школярів харчуються за кошти бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади. Вартість одного ситого дня в школі – 45 гривень (20грн. – сніданок і 25 грн. – обід)
«Увесь асортимент їдалень погоджений в Управлінні Держпродспоживслужби та затверджений керівниками закладів освіти. Стараємось створити дітям комфортні умови для навчання та пізнання світу», – додали в мерії.
Читайте також на ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг