Івано-Франківськ

В ЗСУ розповіли, як далеко можуть залітати дрони-камікадзе, які використовують окупанти

Українські воїни збивають ці дрони більш успішно. Частіше за все їх знищується зенітно-ракетними військами.

В ЗСУ розповіли, як далеко можуть залітати дрони-камікадзе, які використовують окупанти

В ЗСУ зазначили, що дрони-камікадзе іранського виробництва, які все частіше почали використовувати російські окупанти, можуть пролітати дистанцію до тисячі кілометрів. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону, пише ПІК.

 Росіяни зараз частіше використовують для атаки саме дрони-камікадзе іранського виробництва, тому що вони економлять дороговартісні ракети, яких стає дедалі менше.

“Високоточна зброя коштує мільйони доларів, деякі зразки – 13 млн доларів за ракету. Тому вони використовують і надалі будуть застосовувати дрони -“шахіди”, – пояснив він.

Зараз українці в центральних та західних частинах України налякані безпілотниками більше, тому що звикли до відносної тиші. Проте на сьогодні потерпають більше за всіх прифронтові міста.

“Так, вони можуть залітати. За заявленими характеристиками – це 2,5 тис. кілометрів, але це перебільшена цифра. Проте до тисячі кілометрів вони можуть летіти і запускатись з різних точок – з Білорусі, Росії. До цього також потрібно готуватись. Поки що це південь”, – розповів представник ЗСУ.

За його словами, не варто надто демонізувати цю ситуацію, тому що окрім цих БпЛА у Росії є значно потужніша зброя.

Додамо, що цієї ночі наші воїни збили відразу 9 російських дронів-камікадзе іранського виробництва “Шахід-136”. Два з них знищили зенітники над Одеською областю, ще сім – над Миколаївською областю.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено