Івано-Франківськ

“Сумнівна фірма”: богородчанці обурилися рішенням про виділення 27,7 га землі в урочищі “Діброва”

Прикарпатські депутати обурилися розпорядженням Івано-Франківської ОВА про виділення земельної ділянки.

titul 1

Депутати Богородчанської селищної ради звернулися до Президента України Володимира Зеленського зі зверненням про скасування розпорядження, яке підписала голова Івано-Франківської (ОДА) ОВА Світлана Онищук.

Рішення про звернення прийняли на сесії Богородчанської селищної ради восьмого скликання від 6 жовтня 2022 року.

Світлину звернення опублікував депутат Святослав Никорович, пише ПІК.

“Богородчанська громада вимагає скасувати ганебне розпорядження голови ОВА про тимчасове (на 49 років) користування 27,4 га в урочищі Діброва. У час війни чиновники повинні займатися важливими проблемами, а не дерибаном лісів. Такі рішення важко коментувати … Віддайте людям їхнє, а не сумнівним фірмам з статутним капіталом у 500 грн”, – написав Святослав Никорович.

Згідно зі зверненням, богородчанські депутати поділяють обурення громадян, щодо виділення землі у тимчасове користування в урочищі Діброва.

“На даній ділянці території знаходиться земельна ділянка площею 8,0 га Дендрологічного парку загальнодержавного значення природо-заповідного фонду, де заборонений будь-який вид діяльності”, – зазначають депутати.

Вони також додали, що рішення приймалося без думки громади.

“Крім того, хочемо зазначити, що дане питання не погоджувалося з територіальною громадою, думкою жителів громади”, – зазначили депутати.

311052815 630322618532375 5226090461227371700 n scaled

Нагадаємо,  26 вересня очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук підписала розпорядження про виділення двох лісових ділянок у тимчасове користування на 49 років.

Приватне виробничо-комерційне підприємство «АНІК» (м.Івано-Франківськ) отримало у довгострокове тимчасове користування лісову ділянку площею 27,4 га, яка знаходиться у кварталі 27 виділи 1-3, 4 урочища «Діброва» Богородчанського лісництва державного підприємства «Осмолодське лісове господарство», з метою використання в рекреаційних цілях терміном на 49 років.

Переглядайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено