Івано-Франківськ

На Полтавщині впали два українські літаки: перші подробиці (ДОПОВНЕНО)

Літаки впали почергово 11 та 12 жовтня, обидва літальні засоби були українські.

padinnya litaka scaled

12 жовтня мешканці Шишацької громади, що на Полтавщині, бачили падіння літака, з якого на парашутах вистрибнули два пілоти. Наступного дня очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін підтвердив, що це був український літак.

Крім того, він повідомив про падіння ще одного літака в тому ж районі 11 жовтня, інформує ПІК із посиланням на інтернет-видання “Полтавщина“.

Інші подробиці подій Дмитро Лунін розкривати не став з міркувань безпеки. Наразі відомо, що мешканці почули два вибухи й бачили, як об’єкт летів з боку Сумської області.

Судячи з фото уламків, які були оприлюднені у соцмережах, це міг бути винищувач Су-24 — один з основних літаків бомбардувальної авіації Повітряних сил України, розроблений в СРСР”, – розповіли у виданні.

Крім того, мешканці повідомляли, що бачили два парашути, які відділилися від винищувача. Доля пілотів точно невідома. Одні джерела повідомляють, що обидва живі, інші — що один з пілотів загинув.

Про падіння винищувача у Миргородському районі напередодні, 11 жовтня, додаткової інформації поки немає. По обох випадках відомо, що жодна цивільна особа не постраждала, а споруди і житлові будинки не були пошкоджені.

Літак уразили ракетою: один пілот загинув

13 жовтня речник Повітряних сил Юрій Ігнат підтвердив журналістам втрату одного військового літака. На Полтавщині розбився український бомбардувальник СУ-24М, повідомляє 24 канал

Ігнат повідомив, що СУ-24М підтримував наступальні дії на східному напрямку, де завдавав ударів по ворогу. Після виконання бойового завдання окупанти поцілили по літаку ракетою. Екіпаж намагався повернути бомбардувальник на аеродром базування, проте літак не долетів та впав на Полтавщині.

Пілотів було двоє. Вони катапультувалися, але один із них не вижив.

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено