Івано-Франківськ

Битва з темрявою: як Прикарпаття, Львівщина та інші регіони економлять електроенергію

Українців просять максимально скоротити споживання електроенергії.
kit
У зв’язку з обмеженнями постачання електроенергії в Україні 20-21 жовтня діятимуть заощаджувальні заходи та режим економії, аби не допустити аварійних відключень на електромережах.

Як саме підтримують енергетичну систему нашої країни в регіонах розповідає Укрінформ.

На Прикарпатті, Чернігівщині, Тернопільщині та Вінничині обмежать подачу електрики промисловим споживачам.

На Прикарпатті 20 і 21 жовтня запровадили графіки для обмеження споживання електроенергії для 20 великих промислових підприємств.

Про це у Фейсбуці повідомляє Прикарпаттяобленерго.

«20 та 21 жовтня, з 7.00 до 23.00, у Івано-Франківській області застосовані графіки обмеження споживання електричної енергії для енергоємних промислових споживачів. Загалом ці Графіки стосуються лише 20 великих промислових підприємств області», – зазначає Прикарпаттяобленерго.

1666269495 772

За їхньою інформацією, керівники цих підприємств мають самостійно вжити необхідні заходи, щоб обмежити споживання електричної енергії у визначений термін.

Зазначається, що це не стосується підприємств критичної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність області.

Через різке збільшення рівня споживання у Харківській, Сумській, Полтавській областях України НЕК “Укренерго” вводить обмеження споживання в цій частині країни.

Про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

1666012980 590

“Через різке збільшення рівня споживання електроенергії Диспетчерській центр «Укренерго» вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в Харківській, Сумській, Полтавській областях”, – ідеться у повідомленні.

Через надскладну ситуацію в сфері енергетики у Дніпрі зменшать на 20 одиниць кількість трамваїв та тролейбусів, інформує пресслужба Дніпропетровської міської ради.

На Житомирщині будуть аварійні відключення електроенергії підприємств та побутових споживачів.

У Полтаві підприємців, які не дотримуватимуться режиму енергозбереження, відключатимуть від електропостачання.

1537785774 7046

«Шановні підприємці! Звертаюся до всіх ще раз. Нам необхідно дотримуватися заходів з енергозбереження. Вимикайте освітлення і зовнішню ілюмінацію. Сьогодні з 15:00 наша Інспекція з благоустрою починає разом з поліцією патрулювання міста. Підприємці, які не вимкнуть зовнішнє освітлення і не реагуватимуть на приписи та рекомендації, будуть відключені від електропостачання», – наголосив Мамай.

В Одесі задля економії електроенергії скорочують кількість трамваїв і тролейбусів на маршрутах, але жодну з ліній КП «Одесміськелектротранспорт» не закривають.

У Львівській ОВА закликають підприємців зменшити споживання електроенергії та, за можливості, перейти на роботу вночі, коли найменше навантаження на мережі.

Про це на пресбрифінгу в медіацентрі «Україна» у Львові сказав перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

«На завтра запланована зустріч з керівниками профільних асоціацій, будемо говорити про алгоритм спільної і конструктивної взаємодії: з однієї сторони, щоб бізнес розумів кого і за яким принципом будуть обмежувати у споживанні електричної енергії, а з іншої – чим влада може допомогти, щоб бізнес перелаштував свій виробничий процес, де це можливо, на роботу в нічний час, таким чином збалансувавши пікові навантаження. Це стосується підприємств усіх форм власності. Насправді, важко сказати, що це буде імперативна форма, оскільки потрібно буде вникнути у виробничий процес кожного з них», – сказав Годик.

1417881245 45614 scaled

 

У Чернівцях обмежили рух тролейбусів для зменшення навантаження на електромережу.

У Чернігові Рада оборони області ухвалила рішення про обмеження постачання електрики для промислових споживачів.

На Вінниччині запровадили дводенне обмеження потужність використання електроенергії для промислових споживачів.

Дніпровська міська рада на сесії ухвалила рішення про режим економії електроенергії для підприємців. Він діятиме з 17:00 і до кінця комендантської години. У цей час потрібно вимикати вивіски і вітрини магазинів, кафе, ресторанів, підсвічування фасадів та рекламних конструкцій.

У Харкові задля економії електроенергії змінили інтервали руху потягів метрополітену.

У Миколаєві 20 жовтня на 60% зменшили кількість електротранспорту та вимкнули світлофори.

У Рівному на лініях працює половина електротранспорту.

1666269803 630

У Житомирі замість електротранспорту, який не курсує з 18 жовтня після обстрілу об’єкта енергетики, збільшили кількість маршруток і автобусів.

У Кропивницькому працюють лише 17 тролейбусів з автономним ходом. Натомість на маршрутах, які обслуговують приватні перевізники в режимі маршрутного таксі, працюють близько 180 автобусів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено