Івано-Франківськ

Іран вивісив прапор помсти: що це означає і чому це може бути позитивом для України

Коли Тегеран вивішував такий прапор минулого разу, був збитий літак міжнародних авіаліній України.

111 scaled

Іран вивісив прапор помсти і погрожує війною двом сусіднім країнам, Саудівська Аравія вже звернулась до США за підтримкою, йдеться в сюжеті ТСН.

Чи нападе Іран на сусідні країни – у найближчі дні може вирішитися доля арабського регіону. Саудівська Аравія звинувачує Тегеран у намірах обстріляти їхні території, а також території Іраку. Ер-Ріяд вже поскаржився Вашингтону й ті як союзники готові вийти на поміч.

У якості погроз там оприлюднюють змодельований залякуючий ролик, де скеровують дрони-камікадзе на нафтові об’єкти саудитів. Вивішують так званий “червоний прапор помсти” над мечеттю. Відео, що з’явилося у соцмережах в ніч проти 2 листопада, на достовірність наразі перевірити неможливо, але такий самий прапор піднімали в січні 2020 року перед ударом по американській авіабазі “Айн аль Асад” в Іраку.

Саме тоді іранські військові поцілили в літак міжнародних авіаліній України, нібито переплутавши з ракетою. Чи почнуться масштабні бойові дії у може вирішитися вже у найближчі дні. Хоча у самому Тегерані усе заперечують.

“Поки що можна розглядати ситуацію все це як іранське ІПСО тобто підвищення градусу. Достеменно невідомо про цей прапор. Але в Ірані точно є заклики про нанесення удару по Саудівській Аравія активно бере участь у підбурюванні заворушень в самому Ірані”, – каже директор центру Близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

Американське видання пишуть, що мішенню ударів можуть стати військові та енергетичні об’єкти. Сусіди Ірану вже  підвищили рівень бойової готовності і поскаржилися союзникам у Білому Домі.

На умовах анонімності посадовці Сполучених Штатів поділилися, в Саудівській Аравії вже перебувають американські винищувачі готові дати відсіч будь-яким атакам.

“Ми стурбовані картиною загрози. Ми підтримуємо постійний контакт через військові, дипломатичні та розвідувальні канали з Саудівською Аравією, і ми без вагань будемо діяти на захист наших інтересів і наших партнерів у регіоні», – заявив речник Державного департаменту Нед Прайс.

iran twitter com AmRaadPSF scaled

Що це означає для України 

Він може означати оголошення війни і для України це буде позитивний сигнал. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Іран та Росія за допомогою війни відвертають увагу населення від внутрішніх проблем.

“І вже Саудівська Аравія, Ізраїль, США готуються реагувати на такі дії. Можливо, не до кінця зрозуміло, яким чином Іран буде на ті всі фронти воювати і допомагати в тому числі Росії. Тому сподіватимемося, що і ці події, можливо, для України будуть якось відігравати позитивну роль“, – сказав Ігнат.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено