Івано-Франківськ

ЗСУ “закобзонили” цілий батальйон мобілізованих РФ на Луганщині (ВІДЕО)

Перед тим на цих позиціях розбили щонайменше ще один батальйон з мобілізованих рашистів.

d8b6eb8 makiivka svatove

Біля села Макіївка Сватівського району Луганської області внаслідок обстрілу ЗСУ знищено батальйон мобілізованих росіян з Воронезької області. 

Про це повідомило російське видання “Верстка” з посиланням на російського військового, що вижив, і родичів мобілізованих, пише ПІК із посиланням на “Апостроф“.

Як розповів один з російських військовослужбовців РФ, що вижили, Олексій Агафонов, кількість загиблих окупантів може перевищувати 500 осіб.

За його словами, командир батальйону мобілізованих, які проходили підготовку у військовій частині 2079 року, обіцяв, що військових привезуть до району Сватового, де за 15 кілометрів від лінії фронту вони вступлять до лав “територіальної оборони”. Однак у ніч із 1 на 2 листопада весь батальйон привезли на лінію зіткнення, наказали окопуватися та тримати оборону.

“Нас викинули в посадки, сказали окопуватися, у нас на батальйон було три лопати, забезпечення взагалі ніякого не було. Ми як змогли окопалися, а під ранок почався обстріл – артилерія, “гради”, міномети, коптери, нас просто розстрілювали. Коли всі почалося, офіцери одразу втекли. У перервах між обстрілами ми намагалися окопуватися, але нас одразу вираховували коптери і просто розстрілювали. Із 570 осіб цілих 29, ще 12 поранено, решта — все”, – розповів окупант.

Він додав, що перед тим на цих позиціях розбили щонайменше ще один батальйон з мобілізованих.

“По телевізору показують, що все красиво, а насправді тут у Луганській області на передок кидають саме мобілізованих, і коли ми звідти відходили, не бачачи офіцерів, ми йшли вже назад, то бачили, що на третій лінії сидять лише контрактники та добровольці , а на передку мобілізовані“, – каже мобілізований.

За словами Агафонова, до району Сватового звозять мобілізованих з усієї Росії, ними закривають проломи в обороні. У Сватове, куди після обстрілу відступили ті, що вижили з його батальйону, “ходять групи від 2 до 5 осіб” з інших розбитих батальйонів. Він сказав, що українці зачистили всю територію, де воювали мобілізовані.

Родичі кількох мобілізованих, які потрапили під обстріл, у суботу зібралися біля будівлі воронезької прокуратури, вимагаючи розповісти правду про долю близьких: 

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено