Івано-Франківськ

На Тернопільщині викрили “підприємців”, які вивозили за кордин ухилянтів

Приватні підприємці вивезли за кордон з України понад триста військовозобов'язаних чоловіків.

6380a06787f24872221318

Жителі Тернопільської та Волинської областей організували незаконні заробітки за кордоном, маючи ліцензію на вантажні та пасажирські перевезення у Польщу, Чехію та Німеччину.

Про це інформує пресслужба поліції Тернопільської області, пише ПІК.

На Тернопільщині злочинне угруповання почало організовувати “бізнес-схему” ще на початку травня.

Маючи доступ до електронної системи «Шлях», зловмисники вносили в неї ухилянтів, які намагалися залишити Україну під час мобілізації. Чоловіків вписували в документи другими водіями.

“Ціна даної послуги залежала від терміну перебування за кордоном: виїхати на місяць коштувало 300 доларів США, а за необмежений термін потрібно було заплатити від 2,5 до 3 тисяч доларів”, –  розповів начальник міграційної поліції області  Олександр Буняк.

6380a06bd4b9c321617362

За шість місяців “підприємці” внесли в електронну систему «Шлях» понад 300 чоловіків.

Спецоперацію з викриття групи провели правоохоронці 22 листопада на двох пунктах пропуску. В Угринові зупинили 5 мікроавтобусів, ще два – у Раві-Руській. Ними за кордон хотіли виїхати семеро чоловіків.

“У помешканнях “бізнесменів” оперативники провели 21 обшук, вилучили понад 4 мільйони гривень, 9 бусів, легковий автомобіль, побутову техніку та записники”, – повідомляють правоохоронці.

Трьом організаторам уже оголосили підозру відповідно до частини 3 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або з корисливих мотивів).

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено