Івано-Франківськ

У “ТКЕ” розповіли, як буде здійснюватися нарахування за теплопостачання в умовах відключень

Нині багатьох хвилює питання, щодо нарахування оплати за спожиту теплову енергію за листопад 2022 р.

teplotaryf2

Подача теплоносія з початком опалювального сезону, окрім із типовими проблемами, пов’язаними із розповітренням стояків багатоквартирних житлових будинків, цьогоріч зіткнулася із проблемою відключення електричної енергії через воєнні дії ворога, повідомляє ПІК із посиланням на “Івано-Франківськ теплокомуненерго”.

Ряд котелень залишалися вимкненими від електропостачання, як і житлові будинки, і подача теплоносія призупинялася через знеструмлення напірних подаючих насосів та регулюючої автоматики теплогенеруючих об’єктів.

Отже, як в такій ситуації буде здійснюватися нарахування за спожиту теплову енергію, відповів  заступник директора з реалізації теплової енергії Ігоря Угриновського:

  • У більшості житлових будинків обласного центру встановлено прилади обліку теплової енергії. Саме за показниками теплових лічильників, зазвичай, відбувається нарахування за спожиту теплову енергію мешканцями окремого багатоквартирного житлового будинку. Адже прилад фіксує фактичне тепло, що  надійшло до приміщень житлового будинку.
  • У будинках, де відсутні прилади обліку теплової енергії нарахування за спожите тепло відбувається, враховуючи теплове навантаження житлового будинку.
  • У разі зафіксованого періоду знеструмлення котелень і, таким чином, відсутності подачі теплоносія до житлових будинків, нарахування буде відповідно зкориговане.
  • У разі заповітрення стояків і утворення повітряних корків порушується циркуляція теплоносія і, як наслідок, відсутність тепла в оселях чи суттєвий недогрів. На підставі доповідних майстрів теплових районів і підтверджених звернень до аварійних служб ДМП «ІФТКЕ» та міста, відбувається коригування нарахування теплової енергії в бік зменшення.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено