Івано-Франківськ

Як черствий хліб зробити свіжим: декілька різних способів

Часто буває, коли купуєш хліб, а потім кілька днів його не їси, ціла буханка або пів буханки може зачерствіти.

b8aa6122e17c171b9fd86d5548bbfdf4

Черствий хліб можна перетворити на свіжий за допомогою п’яти різних способів, пише ПІК з посиланням на ТСН.

Як відсвіжити хліб у мікрохвильовці

На сьогоднішній день цей спосіб вважається найдієвішим та найпростішим. Щоб черствий хліб знову став свіжим, візьміть паперовий рушник, змочіть його у холодній воді, а потім відтисніть. Порцію хліба потрібно щільно загорнути у вологий рушник та покласти до мікрохвильової печі на 10 секунд. Дістаньте хліб, зніміть рушничок і можете насолоджуватися.

За допомогою духовки

Духовку потрібно попередньо розігріти до 180 градусів. Потім взяти шматок фольги, щоб він повністю вкрив буханець, загорнути нею хліб і помістити його в духовку. Якщо хліб був порізаним, потрібно всього 5 хвилин. Якщо ж ви вирішили відсвіжити цілий буханець, тоді йому знадобиться приблизно 20 хвилин. Після цього витягніть хліб з духовки, але не знімайте фольгу. Дайте йому там охолонути, щоб він зволожився.

Як розм’якшити черствий хліб за допомогою селери

Якщо у вас є вдома великі багаторазові пакети для хліба чи спеціальні мішки, можна спробувати цей спосіб. В пакет з буханкою додайте 2-3 селери, потім покладіть до холодильника і залишіть на кілька годин (краще за все на ніч). Селера за цей час трішки підсохне і віддасть свою вологу хлібу.

Візьміть друшляк

Якщо ви все ще можете порізати засохлий хліб, зробіть це, а скибочки покладіть на друшляк. Далі друшляк потрібно помістити на каструлю, всередині якої кипляча вода. Однак варто звернути увагу, що між рідиною та друшляком повинна бути відстань не менше 10 см. Тоді хліб відсвіжиться, але не розм’якне повністю.

Використайте кран з водою

Хоч цей спосіб і може здатися дивним на перший погляд, але експерти радять його використовувати в тому разі, коли хліб зачерствів дуже сильно. Візьміть буханець і піднесіть його під теплу воду. Дуже важливо, щоб рідина потрапляла не на верхню, а на нижню скоринку. Коли хліб повністю змочений, покладіть його на пергамент так, щоб нижня частина була знизу. Далі помістіть у духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 200 градусів. Залишіть там на 8-10 хвилин. Вода почне випаровуватися і проходити крізь буханець хліба, розм’якшуючи його.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено