Розсаду в лютому потрібно висівати в попередньо підготовлений ґрунт. Його потрібно заздалегідь занести до опалювального приміщення для прогріву. Насіння варто обробити протигрибковим розчином. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua
“Уже з середини зими городники вибирають, яку сіяти розсаду. А, наприклад, у південних регіонах, якщо є добре обладнана теплиця, у першій декаді лютого можна сміливо сіяти баклажани. Сіють також багаторічні рослини з тривалим терміном формування бульб та культури, що довго сходять. Можна сіяти овочі з тривалим вегетативним терміном”, – йдеться у повідомленні.
У лютому сіють пізньостиглі й повільно зростаючі культури з довготривалим терміном вегетації. Тому слід вивчити характеристики кожної культури.
- Зокрема, за словами спеціалістів, на розсаду можна сіяти солодкий перець. Він сходить дуже довго. Для нього потрібна температура від +25℃ до +30˚С. Рослини будуть готові до висаджування у відкритий ґрунт не раніше, ніж за 60-80 днів.
- Можна висівати в останній декаді лютого й елітні сорти картоплі. Насіння попередньо пророщують, а через 25 днів пересаджують. Для розсади температура повітря має бути до +24ºC, а приміщення добре освітленим.
- Можна також сіяти баклажани. Ця культура гарно росте при температурі від +25 до +30˚С. Насіння сходить на 7-14 день, а у відкритому ґрунті ‒ на 10 днів довше.
- Висівати на розсаді можна й селеру. Але варто пам’ятати, що висаджувати в ґрунт її краще аж наприкінці травня. Розсада сходить на 70-80 день, тому оптимально буде посіяти її до третьої декади лютого.
- Розсаду цибулі-порей краще вирощувати до перших чисел березня. Тоді вона здатна пережити повторні заморозки. На 60 день її переносять в ґрунт.
- У 20-х числах лютого також можна висівати томати різних сортів. Важливо стежити в майбутньому, щоб після висаджування не було великої різниці між денною та нічною температурою.
Рослини, посіяні в лютому, потребують особливого догляду. Так, потрібно стежити, щоб вони не витягувались. Це зазвичай буває, коли неякісне освітлення. Кожна рослина має свої вимоги до світла. Наприклад, томатам потрібно до 17 годин підсвічування в день. А для солодкого перцю й баклажанів достатньо буде 13 годин.
Варто також пам’ятати, що більшість овочів не ростуть, якщо температура повітря нижча +15℃, а багато теплолюбних рослин просто гине.
Читайте також у ПІК:
- Приїздить лише за таких станів: у Долинській лікарні пояснили, коли варто викликати “швидку”
- Прикарпатцям повідомили, що робити, якщо військовий не виходить на зв’язок
- Магнітні бурі у лютому 2023 року: в які дні очікувати
- Стало відомо, де найдорожче коштує гектар землі: топ-5 регіонів України
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг