Івано-Франківськ

Дотація за приріст: що треба, щоб отримати 30 тисяч від держави за корову

На Львівщині з обласного бюджету виділили 9 млн грн на фінансову підтримку фермерів, які розводять корів.

dijni korovi na fermi v staroavramivci 0 scaled

Відповідно до комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області суб’єкти підприємництва галузі скотарства мають можливість отримати у поточному році фінансову підтримку у вигляді дотації за приріст поголів’я корів.

Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації, пише ПІК з посиланням на ТСН.

За кожну корову обіцяють виплачувати 30 тисяч гривень фермерським господарствам, які ідентифіковані та зареєстровані відповідно до законодавства.

“З обласного бюджету на дотацію за приріст корів виділили 9 млн грн, а це як мінімум на 300 прирощених корів. Для мікро і малих суб’єктів підприємництва – це додаткові надходження у розвиток виробництва і стимул до збільшення поголів’я корів”, – пояснила  директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Дотацію за приріст поголів’я корів нараховуватимуть на різницю поголів’я корів станом на 1 квітня поточного року до поголів’я корів станом на 1 квітня попереднього року,

Документи на отримання дотації прийматимуть з 1 квітня до 1 травня поточного року.

При цьому фермери будуть зацікавлені в тому, щоб поголів’я худоби не зменшувалося. Адже у разі його зменшення станом на 1 квітня наступного року, одержані бюджетні кошти доведеться повернути до обласного бюджету в повному обсязі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено