Івано-Франківськ

В Україні перед Великоднем подорожчають деякі продукти: що відомо

Ціни можуть підскочити до 20%.

В Україні перед Великоднем подорожчають деякі продукти: що відомо

В Україні перед Великоднем, який цього року припадає на 16 квітня, подорожчають деякі продукти. Однак фактором є не лише передсвятковий ажіотаж, а й традиційна сезонність. Про це повідомив економіст Андрій Мартинюк, пише ПІК.

За його словами, зокрема, м’ясо та яйця можуть додати у вартості 5%, а хліб та крупи можуть зрости в межах 1-2%. Прогнозує зростання цін на приблизно на 10–15% на борошно, на 7–10% — молочні продукти.

“На думку експертки Світового банку Оксани Руженкової, яйця вже дорожчають, і подешевшати можуть тільки після Великодня. Зараз у столичних супермаркетах ціни на яйця — різні: від 59,5 грн за один десяток до 80 грн. На ринку продають по 62-70 грн”, – йдеться у повідомленні.

Очікується, що до нового врожаю підвищаться ціни на овочі. Як зауважила Руженкова, 60 грн за кілограм цибулі — ще не межа. Тут мають місце подорожчання добрив та насіння, що негативно позначиться на вартості цибулі та у сезоні-2023.

Злетять ціни на зелень, яку раніше везли через порти із Середньої Азії, а зараз автотранспортом із дорогими холодильними камерами. Залишаться дорогими і помідори та огірки. Покращення ситуації очікується лише ближче до літа. Експерти радять за таких прогнозів запасатися продуктами для святкового столу наперед.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено