Івано-Франківськ

В Україні заборонили феєрверки та салюти

Верховна Рада підтримала законопроєкт, яким забороняється використання і продаж майже усіх видів феєрверків та салютів. 

630 360 1563551306 375

За відповідний законопроєкт №7438 проголосували 290 нардепів, повідомив нардеп від “Голосу” Ярослава Железняка, передає ПІК.

В пояснювальній записці до проєкту вказується, що він “покликаний запровадити обмеження продажу, передачі та використання піротехнічних виробів задля забезпечення здоров’я та безпеки як людей, так і тварин”, передає УП.

“Статтею 24 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” забороняється використання та продаж феєрверків, зокрема салютів та петард, окрім феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ, а також встановлено вікове обмеження щодо їх купівлі (16 років). Також, відповідно до Директиви, встановлюється регулювання використання й продажу сценічних піротехнічних виробів“, – йдеться у пояснювальній записці.

Як зазначає “Громадське“,  феєрверки класу 1 мають дуже низький рівень небезпеки та шуму і можуть використовуватися у житлових будівлях.

Класу 2 — мають низький рівень небезпеки та шуму, але не призначені для використання у житлових будівлях, класу 3 — мають середній рівень небезпеки, а класу 4 (найвищого) — є виробами професійного використання, що мають високий рівень небезпеки.

Також законопроєкт забороняє продаж та/або передачу у будь-який спосіб феєрверків класу F1 особам, які не досягли 16 років.

Окрім того, документ зазначає, що продаж та/або передача у будь-який спосіб сценічних піротехнічних виробів Т1 та іншої піротехніки низького рівня небезпеки (P1) дозволяється лише повнолітнім від 18 років.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено