Івано-Франківськ

Концерти, вистави, балет: цікаві заходи у Львівській національній опері (АФІША)

У самому серці Львова розташований Національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.

1200px thumbnail scaled

Львівський Оперний театр (проспект Свободи, 28) – архітектурна перлина Львова у стилі неоренесансу (1901 рік), один з найгарніших театрів Європи.  

Cаме тут регулярно здійснюються покази вистав театру: опери, балети, оперети, програми з кантатно-ораторіальних творів, концерти. На глядача очікують виступи славетних оперних і балетних колективів України та гастролерів з інших країн. 

Зала глядачів чотириярусна, у плані має форму ліри. Має 44 ложі та розрахована на 1100 осіб. «Сліпих» і «глухих» місць немає. Зала відзначається чудовою акустикою.

151065825 762509804391904 4287742853722411440 n

оперний театр Львів афіша

13 квітня, чт, 18:00 – Пізнай себе (модерн-балет)

  • Довгоочікувана балетна прем’єра до 300-річчя від дня народження великого філософа Григорія Сковороди. Унікальне дійство, що поєднує сучасну хореографію, хоровий спів та акробатичне мистецтво. Нового звучання сковородинівським сенсам надасть синтез електронної музики та оригінальна відеопроєкція.

14 квітня, пт, 18:00 – Stabat Mater (концерт) | дзеркальна зала

  • У Страсну П’ятницю, найскорботніший день року, у Львівській національній опері прозвучить композиція на сюжет, що впродовж багатьох століть неодноразово ставав основою для різних композиторських прочитань. “Stabat Mater” є найвідомішим мистецьким втіленням страждань Діви Марії, яка стоїть біля хреста з розп’ятим сином Ісусом Христом. “Stabat Mater” О. Родіна на сцені Львівської національної опери звучатиме вперше.

21 квітня, пт, 18:00 – Страшна помста (опера)

  • Світова прем`єра на сцені Львівської національної опери, приурочена до 80-річчя сучасного українського композитора Євгена Станковича. Містична історія про страшну розплату за жахливі злодіяння, що віддзеркалює події сьогодення. Вистава, що є особливо актуальною в контексті нашої спільної помсти за нелюдські злочини рашизму.

22 квітня, сб, 18:00 – Жізель (балет) – хореографія Жана Кораллі, Жюля Перро і Маріуса Петіпа

  • Дивовижна, щира та містична історія, що завершується перемогою любові  навіть попри смерть: Жізель рятує коханого графа Альберта від загибелі та чарів фантастичних віліс.

23 квітня, нд, 12:00 – Білосніжка та семеро гномів (балет)

  • Виставу рекомендуємо для сімейного перегляду. Балет польського композитора Богдана Павловського, написаний на основі казки братів Грімм, яка вчить доброти дітей у цілому світі. Музика наповнена лірикою – для зустрічей Білосніжки і Принца, і гумором – у зображенні кумедних Гномів. Цікава, винахідлива хореографія, мальовничі декорації і костюми викликають захоплення юних глядачів.

23 квітня, нд, 18:00 – Дон Паскуале (опера) 

  • Любов та пристрасть, ревнощі, зрада та … вендета. Один з перших зразків музичного веризму, найуспішніша опера італійського композитора П’єтро Масканьї,  “Сільська честь” з моменту створення стала одним із символів італійської культури межі ХІХ та ХХ століть. Драма героїв передана завдяки глибоко емоційній та надзвичайно красивій музиці П’єтро Масканьї, яка не залишає байдужими до долі кожного з персонажів.

28 квітня, пт, 18:00 – Корсар (балет)

  • Лібрето А.Сен-Жоржа і Ж.Мазільє в редакції Ю. Малхасянц за однойменною поемою Д.Байрона. В балеті використана музика Лео Деліба, Цезаря Пуньї, Ріккардо Дріго

29 квітня, сб, 18:00 – Мадам Батерфляй (опера)

  • Опера «Мадам Батерфляй» – чуттєва лірична драма про нездійсненне кохання японської дівчини до американського офіцера.  Одна із найвідоміших опер світу завдячує своєму успіхові українській сопрано Соломії Крушельницькій. Опера зачаровує своєю красою і незвичайним сюжетом. Її особливість не лише в геніальній музиці Пуччіні, але і в колоритному відтворенні культури Японії.

30 квітня, нд, 12:00 – Гармонія сфер (живопис, музика, світло)

  • Мистецьке дійство присвячене постаті Євгена Лисика (1930-1991). Симфонічна музика та художні полотна Майстра поєднаються у творчому діалозі поколінь та сформують неповторну “партитуру” взаємодії двох видів мистецтва. Масштабні творчі роботи Євгена Лисика “оживуть” завдяки вражаючій 3D-проєкції та світловим ефектам. Вони наповняться багатогранним звучанням оркестру, тоді як симфонічні твори збагатяться емоцією, барвою та кольором картин художника.

30 квітня, нд, 18:00 – Лілея (балет)

  • «Лілея» Костянтина Данькевича – дорогоцінна перлина національного хореографічного мистецтва з втіленням шевченкових поетичних образів на балетній сцені. Основним лейтмотивом балету є мотив «Лілеї», побудований на українській народній пісні «Ой, зійди, зійди зіронько та вечірняя». Композитор передає життя  героїв балету — Лілеї та Степана, розкриває їх мрії, кохання, страждання і боротьбу, життя їх народу, який дав їм прекрасні полум’яні серця, волю і силу в боротьбі проти панської неволі, віру в свою майбутню перемогу.

Найкращий подарунок – квитки у Театр опери та балету. Ми зібрали підбірку подій на будь-який смак, поспішай, квитки розлітаються! 

307557987 1111463842829830 3211460179589747363 n scaled 1

Довідково:

Компанія Контрамарка Україна (Kontramarka.ua) — національний квитковий оператор і провідний інтернет-сервіс з продажу електронних квитків на концертно-розважальні заходи в Україні.

Компанія Контрамарка Україна у 2013 році успішно запустила сервіс з продажу електронних квитків на основі унікальної системи Maestro Ticket System, розробленої на основі найсучасніших технологій і з урахуванням усіх недоліків і переваг існуючих на ринку квиткових сервісів.

Компанія не є посередником або розповсюджувачем, оскільки квиткові каси підключаються до нашої системи продажу квитків Maestro Ticket System безпосередньо. Саме тому наш сервіс має всі підстави називатися найнадійнішою системою продажу електронних квитків в Україні.

ПРОМО 

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено