Івано-Франківськ

У Франківську відбудеться презентація ґендерного профілю міської територіальної громади

Гендерний профіль - інформаційно-аналітичний документ, що містить ґендерно дезагреговані (тобто розділені за ознакою статі) дані за різними сферами діяльності.

Snymok ekrana 2019 07 25 v 20.44.49

25 квітня відбудеться презентація ґендерного профілю Івано-Франківської МТГ, який розроблений командою ГО “Д.О.М.48.24”, підготовлений Головою правління ГО Наталією Вишневецькою та депутаткою міської ради Мар’яною Вершиніною.

  • Година і час проведення: 11:00 у конференц-залі готелю Станіславів (вулиця В’ячеслава Чорновола, 7).

Одним з інструментів для ґендерного підходу в прийнятті рішень, спрямованих на забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, є ґендерний профіль – інформаційно-аналітичний документ, що містить ґендерно дезагреговані (тобто розділені за ознакою статі) дані за різними сферами діяльності.

Розробка та друк цього інформаційно-аналітичного документа стали можливими завдяки підтримці Уряду Канади в рамках проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом. Відповідальність за зміст інформації несе ГО “Д.О.М.48.24”.

До участі запрошені представники керівництва Івано-Франківської міської державної адміністрації, правоохоронних органів, соціальних служб, громадських організацій, ЗМІ, надавачі адміністративних послуг, системи охорони здоров’я, освіти та науки.

“Сподіваємось, що дані, представлені у ґендерному профілі Івано-Франківської МТГ, стануть в нагоді під час їхньої роботи і будуть враховані у процесі прийняття рішень та вироблені політик з урахуванням гендерної складової місцевими органами влади та іншими зацікавленими інституціями задля поліпшення становища як жінок, так і чоловіків”, – наголосили організатори.

Довідково:

Громадська організація “Д.О.М.48.24” була заснована в 2015 році в Івано-Франківську внутрішньо переміщеними особами з Донецької, Луганської областей та Криму. За цей час наша діяльність змістила свій фокус з соціальної інтеграції ВПО на захист прав жінок, в тому числі – ВПО. Гуртуємо локальні спільноти, підтримуючи творчу та економічну реалізацію, гендерну рівність та права жінок, задля видимості кожної унікальної людини.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено