Івано-Франківськ

ISW не буде давати прогнозів війни в Україні: яка причина

Інститут усвідомлює занепокоєння щодо впливу карт та оцінок на оперативну безпеку України.

Американський інститут вивчення війни (ISW) заявив про зміну своєї політики щодо висвітлення подій на фронті в Україні. Про будь-які зміни на карті буде повідомлено лише тоді, коли це уже буде широко відомо.

Аналітики не будуть публікувати жодних прогнозів щодо діяльності Сил оборони України і навіть не робитимуть припущень про логіку подальших дій, аби не давати підказок ворогу, ISW повідомив на своєму сайті.

“Хоча наша мета дійсно полягає в тому, щоб зробити можливим інформоване висвітлення війни шляхом надання детального розуміння ситуації на місцях, природа і мета наших оцінок полягає в оцінці війни в міру її розгортання, а не в тому, щоб дати уявлення про українське планування“, – йдеться в повідомленні.

Аналітики інституту не хочуть “порушувати оперативну безпеку України та не повідомляти росіянам нічого, чого вони ще не знають”. Тому відтепер зосереджуватимуться на тому, щоб повідомляти те, що говорять і показують російські джерела.

“Ми будемо особливо обережні, щоб уникати заяв, які можуть бути витлумачені як такі прогнози в найближчі тижні. Ми також уникатимемо коментарів чи оцінок щодо того, чи можуть конкретні українські просування та операції бути частиною контрнаступальних зусиль чи ні, приділяючи особливу увагу уникненню всього, що могло б вказувати на те, де, на нашу думку, українські основні зусилля зосереджені або будуть спрямовані”, – повідомили аналітики.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено