Івано-Франківськ

Шахрайські схеми: прикарпатці втратили через псевдобанкірів майже 190 тисяч гривень

Поліцейські вкотре застерігають громадян бути обачними не довіряти невідомим особам.

1000 545 1659447430 3156 scaled

Псевдобанкіри заробили  на довірі прикарпатців майже 190 000 гривень.  Лише за один день, після таких розмов двоє жителів краю втратили свої заощадження.

Сума на яку збагатились шахраї коштом довірливих громадян – понад 188 тисяч гривень, інформує ПІК з посиланням на пресслужбу поліції Івано-Франківщини.

“Від шахраїв потерпіла мешканка Галича. До жінки зателефонував невідомий та представився співробітником банку. Аферист запропонував потерпілій змінити пін-код до карти для безпеки та несанкціонованого доступу до рахунку. Опісля, на мобільний заявниці  надійшло смс-повідомлення, яке вона надалі вказала шахраєві. Як результат, з рахунку жінки було списано майже  64 тисяч гривень”, – йдеться у провідомлені.

Як встановила поліція, мешканець Обертина допоміг заробити аферистам понад 124 тисячі гривень кредитних коштів. В цей раз в розмові аферист представився оператором мобільного зв’язку.

Шахрай повідомив заявникові, що термін дії  його мобільної сім-карти завершений. Однак, для продовження строку дії необхідно вказати особисті дані, що чоловік і зробив. Опісля, з банківського рахунку, який  прив’язаний до сім-карти  було списано грошові кошти.

Поліція звертається до громадян з обережністю ставитись до незнайомців, які до вас телефонують. Майте на увазі, шахраї вправні психологи.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено