Івано-Франківськ

Як смажити рибу на сковороді, щоб вона не прилипала – поради

Смаження — один з найпростіших способів приготування риби.

scale 1200 1 scaled

Однак завжди існує ризик, що шматок прилипне до сковороди або взагалі погано просмажиться. Чому риба може прилипати до сковороди під час смаження? Причини можуть бути різними. Наприклад, на поверхні з’являється зайва волога після розморожування, миття і поганого висушування, пише ТСН.

Існують лайфгаки, які допоможуть вам уникнути цієї проблеми і посмажити смачну рибку, яка не прилипає до сковороди.

  • Перед тим, як додати олію, спробуйте натерти сковорідку шматочком свіжого імбиру. Тоді утвориться захисний шар між поверхнею та рибою, який буде запобігати прилипанню.
  • Якщо у вас під рукою немає свіжого імбиру, можна використати звичайний цукор. Насипте його тонким шаром у сковорідку перед додаванням олії для смаження.
  • Відмінно вбирає в себе зайву вологу і борошно. Якщо обваляти в ньому кожен шматок риби, тоді страва не прилипне до сковорідки та ще й отримає апетитну скоринку. Багато кухарів робить саме так. Але варто зазначити, що для цієї мети підійде не лише пшеничне борошно, але й, наприклад, рисове.
  • Японці для смаження риби на сковороді використовують звичайний папір. Його кладуть перед тим, як додати на сковороду рибу. Папір вбере в себе надмірний жир, тому страва не буде пригоряти, а сама риба збереже свою соковитість і смак.
  • Ще один важливий лайфгак — добре розігрівати сковорідку перед тим, як додати рибу. Якщо покласти шматки на нерозігріту сковорідку, тоді вони випустять надто багато вологи і почнуть прилипати. А ось розігріта поверхня допоможе добитися смачної і хрумкої скоринки, яка збереже соковитість м’яса.

Важливо обирати для смаження риби сковорідку з антипригарним покриттям. Тоді ви зможете зменшити кількість олії для приготування. Гарний варіант — чавунна сковорідка.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено