Івано-Франківськ

Відшкодування пільг чорнобильцям – з обласного бюджету профінансували понад 430 тис грн

З початку року з обласного бюджету профінансовано понад 430 тисяч гривень для відшкодування пільг чорнобильцям.

chernobyl the aftermath 034 a491c 042ae

Cтаном на початок цього року на обліку в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення області перебували 4303 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про це інформує Івано-Франківська ОДА, передає ПІК.

У 2022 році для виплати компенсацій постраждалим особам з державного бюджету профінансовано 13,5 мільйона гривень.

З обласного бюджету для відшкодування пільг на медичне обслуговування постраждалих громадян профінансовано 1,1 мільйона гривень.

“Послугами з санаторно-курортного лікування забезпечено 176 постраждалих громадян категорії 1 на загальну суму 1,6 мільйона гривень та виплачено компенсацій замість санаторно-курортного лікування 53 особам на загальну суму 35,8 тисяч гривень. Проведено 7 засідань комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, при обласній державній адміністрації, на яких розглянуто 36 справ та прийнято рішення про встановлення статусу постраждалих громадян”, – йдеться у повідомленні.

За 2023 року за бюджетною програмою «Соціальний захист громадян, які потрапили у складні життєві обставини» профінансовано 3,8 мільйона гривень, що становить 100 відсотків від потреби у коштах на виплату компенсацій.

За січень – квітень 2023 року з обласного бюджету профінансовано 430,1 тисяч гривень для відшкодування пільг на медичне обслуговування постраждалих громадян.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено