Івано-Франківськ

«Моя війна»: у Франківську показали два документальні фільми міні-серіалу

Іванофранківцям представили дві історії з чотирьох (з яких складається сам проект «Моя війна»): «Сидоровичі» та «Артист».

343571950 961080135024093 8906515299801678910 n scaled

В Івано-Франківську показали два документальні фільми міні-серіалу “Моя війна” – це 4 півгодинні розповіді від першої особи про події, які вона пережила.

Це історії про те, що відбувалося на окупованих територіях – «Ірпінь», «Сидоровичі» і «Маріуполь». Четверта історія про те, як звичайний цивільний у час загрози країни стає героїчним військовим і чинить опір окупанту.

  • 30-хвилинна стрічка «Сидоровичі» – це розповідь про звірства російської армії під час окупації Київщини і, власне, села Сидоровичі, яке за 135 км на північ від Києва.

“Йдеться про страшні злочини окупантів з розповідей командира батальйону «Свобода» Петра Кузика. Ірпінь, Київщина, Рубіжне, Сєвєродонецьк, бої під Горлівкою та інші населені пункти були звільнені, зокрема, і силами батальйону «Свобода», який очолив Петро Кузик. Його історії правдиві та жахливі. Те, що побачив сам, вирішив розповісти у стрічці”, – йдеться у повідомленні.

  • Ще одна 30-ти хвилинна історія із циклу «Моя війна» із назвою «Артист». Вона про бійця батальйону «Свобода» маріупольця Володимира Ращука. У довоєнному житті він – актор театру і кіно та музикант, а після 24 лютого 2022 року – один із наших захисників.

«Коли ми звільняли українські міста і українські села по Київщині, побачили, що це були акти геноциду, я кажу без перебільшення, звірства, ґвалтування, мародерства, вбивства жінок, дітей, чоловіків без зброї, літніх людей, цілими сім’ями знищували. Це говорить про те, що до нас прийшов ворог не політично вмотивований, до нас прийшли здеградовані, завдання яких знищити, залякати, забити українську націю. І зараз іде війна. Це екзистенційна війна на право жити українцям, на право бути українській нації, проти мороку. Дивлячись на героїзм хлопців, на саможертовність хлопців, я розумію, що про них треба писати. Колись про таких героїв складали легенди. Ми знаємо про Фермопіли. Тут, повірте, я ні на міліметр не перебільшив, вони не менші герої. Коли 300 бійців, боронячи Рубіжне, відстояли проти 20-тисячної навали»,– розповів журналістам комбат «Свободи»Петро Кузик.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено