Івано-Франківськ

Прикарпатцям нагадали про шкідливість слимаків та медведки: як з ними боротися

Теплі зими та погода в даний період сприяли збільшенню чисельності та масовому розповсюдженню слимаків і медведки (капустянки).

349119349 5756866104414043 8100558445075628921 n scaled

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадують про те, що обидва види шкідників пошкоджують овочеві, кормові культури та полуницю.

Вони виїдають висіяне насіння, підгризають коріння, у коренеплодах овочевих культур і бульбах картоплі – виїдають  великі порожнини.

“Найкращий час для боротьби з цими шкідниками – період яйцекладки, який триває від травня до липня.  Заходи боротьби мають бути направлені на створення несприятливих умов для їх розвитку. Згубними для слимаків та медведки є прополювання та глибоке розпушування ґрунту протягом вегетаційного періоду”, – інформують прикарпатців у Держпродспоживслужбі.

Можна використати також інші способи боротьби:

  • створіть перешкоди або доріжки, які заважатимуть шкідникам перебиратися з місця на місце. Для цього можна використовувати тирсу, кору дерева, голки хвої, пісок, щебінь, гравій тощо. Головне, щоб створена перешкода залишалася сухою;
  • шкідникам не подобаються різкі пряні аромати (часник, коріандр, розмарин, чорнобривці, хризантеми), тому рослини з таким запахом можна використовувати в якості бар’єру, що відлякує (для теплиць, погребів, компостних куп).  Ними ущільнюють овочеві культури або сіють по периметру грядок.

Захисні обробки сільськогосподарських культур при підвищених температурах, вище 25ºС, найефективніше проводити у ранішні і вечірні години, при суворому дотриманні техніки безпеки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено