Івано-Франківськ

Ортопедичний матрац: що це та для чого потрібен

Основне завдання такого виробу – підтримувати правильну позицію хребта людини під час сну

Постійна вранішня втома, навіть якщо тривалість сну була нормальною, болі в спині, відчуття розбитості та інші нетипові для ранку стани насамперед вказують на те, що у вас незручне спальне місце. Чашка кави для бадьорості в цьому разі не дуже допоможе, отже, варто подумати про заміну матраца. Одним із найвдаліших варіантів буде ортопедичний виріб.

kokos

Основні функції ортопедичного матраца

Основне завдання такого виробу – підтримувати правильну позицію хребта людини під час сну. Це вдається завдяки використанню пружних наповнювачів. Отже, важливими функціями ортопедичних матраців є:

  • підтримка фізіологічного (природного) положення хребта. Це буде профілактикою розвитку сколіозу та решти захворювань опорно-рухового апарату;
  • рівномірне розподілення навантаження. Воно йде на всі зони тіла, що дає змогу уникнути больових відчуттів після сну;
  • профілактика поширених захворювань хребта, у тому числі артриту, остеохондрозу.

Ортопедичні матраци, які точно задовольнять ваші потреби, знайдете в цьому магазині: https://matrasroll.com.ua/ortopedicheskie-matrasy/. Якщо сумніваєтесь, на якій моделі зупинити свій вибір, рекомендується звернутися до консультантів.

Характеристики ортопедичних матраців

Є чимало критеріїв, які характеризують ортопедичні матраци, варто розглянути найважливіші з них. Перший параметр, з огляду на який можна робити певні висновки щодо виробу, – це наявність пружин. У конструкції сучасних матраців використовують якісні елементи залежного чи незалежного типу. Перші – це не найкраще рішення, адже пружини буквально зв’язані між собою. Незалежні мають окремі чохли кожна. У результаті вони вдавлюються лише там, де на них здійснюється тиск.

Безпружинні моделі мають всередині синтетичний чи натуральний наповнювач. Саме завдяки йому досягатимуться ті чи інші властивості.

Жорсткість – показник, який є дуже суб’єктивним. Можна знайти числове позначення – від 1 до 5, де 1 – це м’який, а 5 – найжорсткіший. Також іноді показник прописують словами. Зверніть увагу на те, що жорсткі ортопедичні матраци підходять для виправлення постави, а м’які – для розвантаження поперекового відділу хребта.

535 2 1

Є ще такий показник, як кількість активних сторін. Їх може бути одна або дві. Причому поділ різний. Наприклад, зима/літо – для відповідної пори року, жорсткість – з одного боку виріб буде м’якшим, з іншого – жорсткішим.

Також зважайте, що в ортопедичних матрацах є так зване зонування. Це ступінь стискання наповнювача в певних зонах, які відповідають за підтримку того чи іншого відділу хребта. Може міститись 3–7 зон (чим їх більше, тим комфортнішим буде сон).

Партнерський матеріал 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено