Івано-Франківськ

Обдурював довірливих “клієнтів”: мешканцю Львівщини загрожує три роки позбавлення волі

31-річний мешканець одного з сіл Львівського району обдурював людей, обіцяючи їм роботу за кордоном.

351510133 1001109710889183 3273781798515511638 n 1

Чоловік створив фіктивний акаунт в одній з соціальних мереж, де розмістив оголошення про працевлаштування громадян за кордоном.

Як інформує ПІК з посиланням на пресслужбу поліції Львівщини,  наміру виконувати свої зобов’язання він не мав, а справжньою метою було – заволодіння грошами довірливих «клієнтів».

“У березні за оголошенням звернулась 43-річна жителька міста Чернівці, яку зловмисник пообіцяв влаштувати на роботу в одну з клінінгових компаній у Республіці Польща. Під час «оформлення документів» жінка переказала на електронний рахунок зловмисника грошові кошти у сумі більше ніж 13,5 тисяч гривень як оплату за нібито бронювання вакансії, страхування для подальшого працевлаштування та оплати половини вартості квитка до місця роботи”, – йдеться у повідомленні.

Як встановили правоохоронці, ці кошти чоловік привласнив, не виконавши при цьому своїх обіцянок. Під час обшуку у нього знайшли банківські картки, засоби зв’язку, чорнові записи та інші речові докази.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, яких міг обдурити зловмисник.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено