Івано-Франківськ

На Львівщині військкомат допомагав чоловікам тікати за кордон

Учасникам організованої групи загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років.

23c3dc524b3b8be1cc16ea00b7633e85 scaled

У Львівській області викрили керівника Яворівського військкомату, лікаря та солдата-водія, які допомагали ухилянтам під час мобілізації уникати військової служби та тікати за кордон. Вони за гроші підробляли документи щодо непридатності до військової служби. Брали за таку “послугу” три тисячі доларів США.

Про це повідомляє Державне бюро розслідування, пише ПІК.

“Вони за 3 тис. доларів США надали військовозобов’язаному громадянину підроблені медичні документи та складений відповідно висновок військово-лікарської комісії. У пакет «послуг» входила видача тимчасового посвідчення військовозобов’язаного із відміткою про тимчасову непридатність до військової служби у воєнний час.  Це надавало ухилянту право вільно перетинати державний кордон України”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, в.о. голови ВЛК підбурила лікаря-уролога однієї із місцевих лікарень скласти акт дослідження стану здоров’я без огляду та аналізів. Лікарка, без проведення медичного огляду військовозобов’язаного та відсутності результатів спеціальних лабораторних досліджень склала акт дослідження стану здоров’я.  До нього вона внесла неправдивий висновок щодо наявності у військовозобов’язаного тяжких хронічних хвороб у стадіях загострення.

Чотири фігуранти звинувачуються за низкою статей Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 332 КК України – сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчиненому організованою групою з корисливих мотивів;
  • ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища;
  • ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України – організація службового підроблення, а саме складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого, за наступних обставин.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено