Івано-Франківськ

Галичанські теревеньки: як маленькі переселенці адаптуються до нового дому

Курс «Галичанські теревеньки» відвідують діти та підлітки з Херсонщини та Донбасу.

IMG 0128 scaled

У Гончаренко центрі в Івано-Франківську стартував курс «Галичанські теревеньки» спрямований на адаптацію маленьких вимушених переселенців до нового місця проживання. На заняттях діти дізнаються про історію Галичини, слухають міфи та легенди Карпат, в цікавій формі опановують знання про культурну спадщину краю.

Курс «Галичанські теревеньки» відвідують діти та підлітки з Херсонщини та Донбасу, які були змушені разом із батьками залишити свої домівки та переїхати до Івано-Франківська, пише ПІК.

Задача курсу – допомогти відвідувачам адаптуватись до нового життєвого середовища та соціокультурного простору. На заняттях юні переселенці в інтерактивній формі дізнаються про історію та міфологію Галичини та всієї України.

IMG 0126 scaled

Проводить лекції житель Івано-Франківська Юрій Дем’янів, історик, екскурсовод, керівник історичного гуртка центру патріотичного виховання ім. Степана Бандери. Ведучий курсу переконаний, що міфологія дає можливість достукатись до самого серця слухачів.

«Я прагнув зробити курс цікавим і для дітей, і для дорослих. А історії, міфи, казки та легенди краще за все показують багатогранність України, а також унікальність Галичини, як її невіддільної частини. Сухі факти швидко забуваються. Тому ми дискутуємо з дітьми, вони ставлять запитання, робимо все, щоб маленькі відвідувачі відчували себе дослідниками. Для мене честь ділитися своїми знаннями з такими зацікавленими та здібними учнями!», — наголосив викладач.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено