Івано-Франківськ

487 доба війни в Україні: ворог проводив наступальні дії в районі Мар’їнки

Розпочалася чотириста вісімдесят сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Протягом дня відбулося 23 бойових зіткнення на східному напрямку - Генштаб ЗСУ

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ 25 червня 2023 року, пише ПІК.

Головне із зведення:

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах.
  • На Куп’янському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Берестового, успіху не мав. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Фиголівка, Дворічна, Масютівка, Кислівка, Берестове  Харківської області.
  • На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Веселого.
  • На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Іванівського Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Авдіївки та Сєверного Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Мар’їнки, успіху не мав. В той же час, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Георгіївка, Курахове та Олексіївка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки, Золотої Ниви, Макарівки та здійснив обстріли населених пунктів Катеринівка, Богоявленка, Новомихайлівка, Благодатне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива,  Новоукраїнка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії, зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Завдав авіаційних ударів в районах Оріхів, Новоданилівка, Роботине  Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли близько 50 населених пунктів.
  • Противник продовжує зазнавати великих втрат в живій силі та військовій техніці. При цьому, з метою приховування втрат, використовує інфраструктуру тимчасово захоплених населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям. Зокрема, в населеному пункті Каланчак Херсонської області, в приміщені центральної районної лікарні, противник облаштував військовий шпиталь. В ньому перебуває близько 100 російських військовослужбовців. У свою чергу, надавати медичну допомогу цивільному населенню заборонено.
  • На тимчасово захопленій Херсонщині відзначається активізація процесу евакуації місцевих колаборантів з російськими паспортами на власних автомобілях до тимчасово окупованого українського Криму. Однак, співробітники фсб рф здійснюють фільтраційні заходи стосовно кожного  зрадника.
  • Авіація сил оборони за минулу добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу противника та знищила 1 зенітно-ракетний комплекс ворога. Також, нашими захисниками було знищено 6 розвідувальних БпЛА.
  • Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 зенітний ракетний комплекс “Стріла”, 3 райони зосередження особового складу та військової техніки, 12 гармат на вогневих позиціях  та 2 станції РЕБ противника.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено