Івано-Франківськ

Різноманітність смаків: з якими напоями змішують ром

У магазині Alcomag можна купити ром різних видів та марок.

У чистому вигляді алкогольний напій досить міцний та обпікає. Щоб пом’якшити ром і зменшити градус, додають різні інгредієнти. Вони по-різному впливають на смак та міцність алкоголю.

Вода чи лід – легка прохолода

Найпростіший і доступніший спосіб зробити ром менш міцним – розбавити його холодною водою. При цьому сам напій перед подачею не охолоджують. Якщо взяти не звичайну воду, а цитрусову, кокосову чи м’ятну, вийде оригінальний смак.

pexels photo 7809737

У спеку воду можна замінити льодом. Кубики льоду розчиняються поступово, що дозволяє насолодитися смаковими якостями рому. Тут важливо правильно розрахувати пропорції. Занадто велика кількість води або льоду зробить напій надмірно водянистим і несмачним.

Сік – фруктова різноманітність

Ром не прийнято змішувати із соками, але таке поєднання виходить дуже смачним. Також фруктові та ягідні соки входять до складу багатьох коктейлів. Для кращого результату цінителі рекомендують додавати:

  • до світлого рома – мультифруктовий, ананасовий, апельсиновий, лимонний, яблучний, грейпфрутовий;
  • до темного – вишневий, гранатовий, смородиновий.

Для більш м’якого напою змішують 1 частину рому і 2–3 частини соку. Якщо потрібний більш насичений смак алкоголю, то інгредієнти беруть у пропорції 1:1.

Газування – п’яні бульбашки

Можна додати звичайну мінеральну воду з газом, але є й вдалі поєднання. Популярна суміш рому та содової прийшла з Америки. Пити такий напій потрібно одразу, поки він не видихся. Бульбашки газу, які лопаються на язику, приглушають смак алкоголю, що обпалює. У напій можна додати шматочок лимона.

Також широко поширене поєднання рому з кока-колою чи пепсі. У таких напоїв освіжаючий смак і підбадьорлива дія. Змішують ром з газованою водою зазвичай у співвідношенні 1:3. Через бульбашки газу алкоголь практично не відчувається, тому потрібно контролювати кількість випитого.

Також варто спробувати поєднання рому з тоніком. Трохи гіркуватий смак тоніка розкриває насолоду алкоголю і всі властиві йому смакові відтінки – горіхові, медові, карамельні.

Пиво та ель – неординарне рішення

Одна з екзотичних комбінацій – ром із імбирним пивом. Ці інгредієнти входять до складу коктейлів Ginger Mojito, Jamaican Mule та Space Zombie. Незважаючи на те, що ці види алкогольних напоїв здаються непоєднуваними, разом вони дають унікальний смак та аромат.

Кава – гаряче задоволення

У напій, що бадьорить, можна додавати не тільки коньяк, віскі або лікер, але і ром. Вийде гармонійний напій, який чудово зігріває та розслаблює. Те, що потрібно в холодну або дощову погоду.

pexels photo 2466319

У магазині Alcomag можна купити ром різних видів та марок. Вся продукція оригінальна та якісна, тому її можна сміливо використати для гастрономічних експериментів.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено