Сушені кріп та петрушка – пряні трави, які точно варто зберегти на зиму. Кращий спосіб зберігання – заморозити або висушити. При цьому найяскравішим ароматом володіють сушені трави, пише 24 Каналу.
Як обрати трави
Для сушіння найкраще використовувати зовсім молоді рослини. Зріжте кріп або петрушку з грядки, бажано вранці, відразу після того, як зійшла роса. Трави, зібрані на власному городі, краще не мити.
Якщо ви купуєте зелень на ринку, а чистота продукту викликає сумніви, то пучки промивають під проточною прохолодною водою і ретельно просушують. Для цього підійде вафельний або паперовий рушник. Ви також можете покласти пучок трави в склянку на протяг, щоб вода стікала з рослини. Трави можна сушити пучками або нашаткувати.
У духовці
Щоб швидко висушити трави, розкладіть їх на папері для випічки і поставте в духовку, включену на 60 – 70 градусів. Найкраще використовувати тільки верхній нагрівач. Закрийте дверцята, але залиште вільну щілину.
На відкритому повітрі
Невеликі пучки, по 5 – 6 гілок, закріплюють ниткою і підвішують. При цьому на місце сушіння не мають потрапляти прямі сонячні промені, а також потрібно подбати про добре провітрювання.
Електросушарка
Підготовлене листя або гілочки укладіть пухким шаром на піддони, і прилад включіть в режим “Трави”. Якщо його немає в електросушарці, то температуру потрібно виставити в межах 40 градусів. Трави будуть повністю готові через 3 – 4 години.
Читайте також:
- Чому можуть “стріляти” банки з консервацією та як цього уникнути: поради
- Як правильно стерилізувати банки для консервації: різні способи
- Прикарпатцям нагадують, що таке фітофтороз на картоплі та як запобігти хворобі
- Чому жовтіє листя помідорів і що з цим робити
- Прикарпатцям розповіли, як обробити розсаду від білокрилки