Івано-Франківськ

ЗАЕС втратила живлення з основної високовольтної лінії: що це означає

Це має велике значення для подачі зовнішньої електрики, необхідної їй для охолодження реактора й інших важливих функцій ядерної безпеки.

ЗАЕС втратила живлення з основної високовольтної лінії: що це означає

Запорізька атомна електростанція в ніч на 4 липня втратила живлення з основної високовольтної лінії. Такі дані оприлюднили в “Енергоатомі”, пише ПІК.

“Тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція 4 липня о 01:21 втратила живлення з основної зовнішньої лінії електропередачі, напругою 750 кВ”, – йдеться в повідомленні.

Після цього ЗАЕС довелося переключити на єдину доступну резервну лінію 330 кВ, яку було відремонтовано та знову підключено до станції лише 1 липня, а пошкоджено – ще чотири місяці тому.

Варто зазначити, за словами гендиректора Рафаеля Гроссі, ситуація з електропостачанням на майданчику залишається надзвичайно нестабільною та складною. З початку повномасштабної війни станція в Енергодарі сім разів втрачала всю зовнішню електроенергію, що змушувало її тимчасово використовувати аварійні дизель-генератори для отримання електроенергії. Повторне підключення резервної лінії електропередач є, безперечно, позитивним фактором.

До слова, частина колаборантів-працівників ЗАЕС, які уклали контракти з “Росатомом”, уже виїхали з Енергодара. Наприкінці попереднього тижня місто також залишило близько 100 співробітників, завезених із російських атомних станцій.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено