Івано-Франківськ

ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки, – Генштаб

Триває п’ятсот четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

358581381 621788866800862 5504903965119157702 n scaled

Російські окупаційні війська і надалі зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 22 бойових зіткнення.

Ситуація по напрямках станом на вечір 12 липня 2023 р.:

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів
  • На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону.  Противник завдав авіаційного удару в районі  Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Кислівка Харківської області.
  • На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоселівського Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку, ворог завдав авіаційних ударів в районах Ступочки, Олександро-Шультине, Диліївка Донецької області
  • На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.
  • На Мар’їнському напрямку, Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки.
  • На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Золотої Ниви, Макарівки і Рівнополя та здійснив обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Велика Новосілка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

Контрнаступ ЗСУ

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної  операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

“Авіація сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 – по зенітно-ракетних комплексах ворога“, – наголосили у Генштабі ЗСу

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 пункт управління, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 зенітно-ракетних комплекси та 2 станції РЕБ противника.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено