Івано-Франківськ

Навіки в строю: на Прикарпатті попрощалися із воїном Святославом Кондратом (ФОТО)

Святослав Кондра загинув у запеклому бою на Південному фронті 20 червня 2022 року. Він боровся із ворогом до останнього подиху.

362242872 589222563386875 6102302486364702579 n scaled

На Болехівщині попрощалися із полеглим військовослужбовцем. Святославу Кондрату було 25 років.

На подвір’ї біля домівки Святослава  було велелюдно, розповіли у Болехівській міській раді. 

Здавалося попрощатися, віддати шану, поклін і безмежну вдячність воїну  прийшли майже всі жителі його рідного міста, сусідніх та довколишніх сіл,  рідні, друзі, однокласники, знайомі, представники влади та  побратими зі зброєю в руках.

До місця вічного спочинку земляки проводжали воїна у скорботі та з щирою молитвою. Похоронна процесія, що розтягнулася на кількасот метрів, йшла у невимовній тузі під звуки духового оркестру.

Багато добрих слів на адресу загиблого Святослава лунало сьогодні, багато сліз виплакали його батьки, численні друзі та родина…

“Святослав був Лицарем. Лицар на війні – це той, хто йде перший у бій, той, хто може повести людей у бій, той, хто у важкі хвилини бою може прийняти виважене рішення. Святослав таким був. У мирному житті Лицар – це той, хто може підтримати тебе у будь-якій ситуації, той, який знаходив вихід навіть у безвиході. Святослав ніколи не шукав легких шляхів. Він завжди обирав найшляхетнішу і найдостойнішу дорогу”, – наголосив у прощальній промові представник батальйону  «Карпатська Січ».

У 18 років Святослав відправився на схід України, у найгарячішу точку того часу – селище Широкине. У новій фазі війни, коли тисячі українців рухалися в сторону Європи, Святослав повернувся в Україну. 26 лютого він уже воював за столицю нашої країни.

Після звільнення Києва його бойовий шлях продовжився на Херсонщині, аж до його звільнення. Відтак була Харківщина, Бахмут. Коли розпочався один з вирішальних етапів війни – контрнаступ Збройних Сил України – Святослав вибрав для себе найважчу нішу у ролі командира штурмової групи. Під час одного зі штурмів Святослав загинув, прикриваючи своїх побратимів.

«За короткий час служби у нашому полку Святослав на позовний «Кишка» проявив себе як справжній лідер, як вірний, добрий, світлий побратим, якого поважали усі. З перших днів бійці довірилися йому та були готові йти за ним. Він вмів заряджати людей, вести їх за собою. Так і в його останньому бою. Бійці пішли за ним. Святослав разом з побратимом «Кіпішом», обоє сержанти, повели за собою людей на бій і у найзапекліший момент дали можливість своїм відійти, прикриваючи цей відхід. Вони загинули смертю хоробрих, смертю Героїв. І саме завдяки таким, як вони, ми маємо приклади для наслідування, ми маємо ті приклади, які назавжди закарбуються у нашій пам’яті, які назавжди будуть у нашому строю!», – розповів представник 78-го полку спеціального призначення «Герць» Збройних Сил України, у якому ніс службу Святослав.

Схиливши коліно, під урочисте звучання  Державного Гімну, військові вручили матері загиблого Державний Прапор України.

На честь, шану і вічну пам’ять про славного воїна Святослава Кондрата гучно пролунали останні постріли.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено